Kanta-Häme Riihimäki

Miksi Riihimäki tarvitsee valmius- ja turvallisuuspäällikön, kaupunginjohtaja Sami Sulkko?

Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko toteuttaisi sote-uudistuksen kuntapohjaisesti kuntaliitoksilla ja viidellä sairaanhoitopiirillä ilman ylimääräisiä kuntayhtymärakenteita. Kuva: Esko Tuovinen
Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko. Arkistokuva: Esko Tuovinen

Riihimäen kaupungilla on uusi valmius- ja turvallisuuspäällikkö Marjo Lindgren.

Hänet valittiin virkaansa kesäkuussa kaupungin sisäisellä siirrolla, mutta varsinainen työ alkaa elokuussa. Tällä hetkellä Lindgren työskentelee Riihimäen kaupungin sosiaali- ja terveystoimen palvelupäällikkönä.

 

Miksi Riihimäen kaupunki tarvitsee valmius- ja turvallisuuspäällikköä, kaupunginjohtaja Sami Sulkko?

– Turvallisuus on kaupunkilaisille tärkeä asia, ja uudella toiminnalla vahvistetaankin turvallista ja viihtyisää kaupunkia kaikille.

Sulkon mukaan valmius- ja turvallisuuspäällikkö vastaa kaupungin kaikesta turvallisuussuunnittelusta ja riskienhallinnan koordinoinnista eteenpäin. Tehtävään kuuluu läheinen yhteistyö muiden turvallisuusviranomaisten kanssa.

Käytännössä virassa etsitään keinoja, miten rikollisuutta, onnettomuuksia ja erilaisia häiriötilanteita ennaltaehkäistään sekä vahvistetaan valmiuksia poikkeustilanteisiin.

Tapetilla on myös työturvallisuusasiat kuten työtapaturmat ja niiden ennaltaehkäisy.

 

Riihimäen kaupungilla on aikaisemmin ollut jaettuna kaupungin turvallisuusasioita kuten riskienhallinta-, valmius- ja työturvallisuussuunnittelua useille eri tahoille.

Sulkon mukaan monessa kaupungissa on Riihimäen entiseen tapaan jaettu vastuita eri tahojen kesken kaupungin sisällä.

Isoimmilla kaupungeilla ja nyt myös Riihimäellä on tyypillisesti oma valmius- ja turvallisuuspäällikkö, tai niistä vastaava yksikkö.

– Tehtävien koordinointi keskitetään yhdelle henkilölle. Tämä auttaa kaupungin turvallisuusasioiden terävöittämisessä, Sulkko lisää. HÄSA

Päivän lehti

21.1.2020