Kanta-Häme

Myös e-urheilijan pitää huolehtia jaksamisestaan: "Mitä korkeammalle tasolle mennään, sitä raskaammaksi pelaaminen muuttuu"

E-urheilu ei ole pelkkää pelailua, vaan vaatii tavoitteellista treeniä ja sitoutumista.
League of Legendsissä pelaajan valittavissa on 145 erilaista hahmoa. Jokaiselle roolille on omat suositellut hahmonsa. Kuva: Riot Games
Hämeenlinnassa e-urheilijoita löytyy esimerkiksi League of Legends -pelin parista. League of Legendsiä pelataan joukkueittain. Pelaajien valittavissa on erilaisia hahmoja, joiden avulla he taistelevat vastustajajoukkuetta vastaan. Kuva: Riot Games

E-urheilu on käytännössä tietokoneella pelaamista. Kaikki pelaaminen ei kuitenkaan ole e-urheilua, joten missä raja näiden kahden välillä menee.

Päätimme kysyä aiheesta heiltä itseltään, siis hämeenlinnalaisilta e-urheilijoilta. Pelitila Bunkkerin League of Legends -joukkueessa pelaavilla Veeti Sallisella, Antti Malisella ja Manu Lehtosella oli vastaus jo valmiina.

– Pelaamisesta tulee e-urheilua, kun se on kilpailullista, Sallinen sanoo.

– E-urheilussa isossa roolissa ovat kommunikaatio ja strategiat. Ei vain huudella toisella koneella olevalle kaverille, Lehtonen sanoo.

– Pelailu on enemmän pelkkää hauskanpitoa, Malinen vielä lisää.

E-urheilijoiden kanssa samaa mieltä on myös e-urheilun suomalainen lajiliitto SEUL. Sen määritelmän mukaan e-urheilu on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua.

 

Lue myös: Hämeenlinnassa kasvaa e-urheilun tulevia tähtiä – Bunkkeri Guardiansin tähtäimessä ovat Assemblyt ja ammattilaisuus

 

Seuraavana termissä kysymyksiä herää urheilu-sanasta. Mitä urheilua se sellainen on, jossa istutaan tietokoneen ääressä?

– E-urheilu on hyväksytty urheilulajiksi valtion toimesta. Sinällään eri lajien vertaaminen toisiinsa on turhaa, ja se pätee myös muihin lajeihin, Bunkkerin pelitoimintaa koordinoiva nuorisotyönohjaaja Lasse Saraste sanoo.

Myös e-urheilijan täytyy huolehtia omasta jaksamisestaan. Mitä korkeammalle tasolle mennään, sitä raskaammaksi pelaaminen muuttuu.

– Pelaajilta vaaditaan todella paljon paineensietokykyä. Tiukan tunnin pelin jälkeen pelaajat ovat ihan kuitteja, Saraste sanoo.

Stereotypiat energiajuomia kittaavista nörteistä ovat kuitenkin tiukassa. Niihin ovat törmänneet myös Bunkkerin LoL-tiimiläiset.

– Kaveritkin saattavat heittää aiheesta vitsiä, Manu Lehtonen sanoo.

– Harva ymmärtää, että pelaaminen voi olla raskasta, koska se on eri tavalla raskasta kuin vaikkapa jääkiekko, Sallinen toteaa.

 

Lisää aiheesta: Hämeenlinna satsaa e-urheiluun – Lyseon urheilulinjalla odotetaan jo pelaajien hakemuksia, ja Fortniten pelaajatähti Mikkoville Palm vaihtoi foorumia ja liittyi e-urheilun organisaatioon