Kanta-Häme

Mikä maatalousyrittäjien mieltä painaa?

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto (MTK) järjestää maksutonta pari- ja suhdeneuvontaa maatalousyrittäjille nettivastaanotolla ja puhelimessa.

Mistä on kyse, Väestöliiton psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Milja Ilkka?

– Tällä hetkellä perheet ja parit ovat kovilla. Maatalousyrittäjät tekevät pitkää päivää ja ovat sidoksissa töihin. Pikkupaikkakunnilla voidaan olla aika kaukana palveluista, siksi Väestöliitto ja MTK käynnistivät keväällä tällaisen kokeilun.

– Puhelinkontakti on monelle matalampi kynnys terapiaan kuin hakeutua paikkakunnan vastaanotolle, jossa voi olla tuttuja töissä. Ihminen voi pelätä leimautumista joksikin.

Millaisia huolia maatalousyrittäjillä on?

– Toimeentulohuolia, kuten missä tahansa muussakin työssä. Varmasti tukien leikkaamiset vaikuttavat asiaan. Mieltä voi painaa myös kokemus, että omaa työtä ei arvosteta tai sillä ei ole merkitystä.

– Mieltä voi painaa myös, jos ei ehdi viettää aikaa perheensä kanssa ja olla läsnä, kun työ vie kaikki energiat. Kaikki vaatii tietynlaista jaksamista. TV:n katselun voi vielä jakaa parin tai perheen kanssa, mutta älypuhelinaikaa ei. Siitä voi seurata arvottomuuden tunnetta.

Millainen kysyntä puhelinterapialle on?

– Tasainen. tarvetta on ollut, mutta ei ruuhkaksi asti.

Mikä on tärkeintä terapian onnistumisen kannalta?

– Ehkä merkityksellisin seikka asiakkaan kannalta on, että hän kokee tulevansa kuulluksi ja ymmärretyksi.

Kokeilu loppuu lokakuussa. Mitä sen jälkeen tapahtuu?

– Maksuton kokeilu mahdollisti viiden 45 minuutin mittaisen vastaanoton. Siitä, miten kokeilu jatkuu, ei ole vielä varmuutta. Yksi vaihtoehto on jatkaa Väestöliiton asiakkaana. HäSa

Päiväkohtaisia uutisia

syyskuu 2018
ma ti ke to pe la su
« elo    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930