Kanta-Häme

Mikä on elokuvalipun kipurajahinta?

Perhe lähti elokuviin ja kauhistui. Elokuviin upposi euro poikineen, sillä viikonloppuna liput maksavat monta euroa enemmän kuin viikolla. Bio Rexissä viikonloppuna aikuiselta 2D maksaa 12 euroa ja 3D 14 euroa. Alle 10-vuotiailta hinta on 9 tai 11 euroa. Viikolla elokuviin pääsee pari euroa vähemmällä. Milloin lippujen hintoja on korotettu Bio Rexin toimitusjohtaja Aku Jaakkola?

– Viime vuonna hintoja tarkistettiin ja muutamaan kategoriaan tehtiin muutoksia.

Onko kävijöiltä tullut palautetta hinnoista?

– Ei ole tullut. Kyse on kapasiteetin ohjaamisesta, jotta ruuhka-ajoista kävijöitä saataisiin hiljaisempiin aikoihin.

Lasten elokuvissa hinnat ovat samat. Eikö ole aika kallista maksaa tunnin pläjäyksestä 12 euroa?

– Sen vuoksi meillä on sarjalippuja, jotta esimerkiksi perheet pystyvät niillä vaikuttamaan lopulliseen hintaan. Elokuvissa käynti on kyllä edullista huvia verrattuna moneen muuhun asiaan. Esimerkiksi kävin juuri perheen kanssa laskettelemassa. Elokuvissa käyminen kuuluu edullisempaan hintakategoriaan.

Maximissa hintoja tarkistettiin tämän vuoden alussa. Onko Maximissa arkisin ja viikonloppuisin eri hinnat teatterivastaava Mira Musakka?

– Toivomme arkeen enemmän vilkkautta, joten arkena elokuviin pääsee edullisemmin kuin viikonloppuna.

Onko teillä samat hinnat myös lasten elokuvissa?

– Ei. Niihin pääsee vähän edullisemmin.

Mikä mielestäsi on kipuraja?

– Se on suhteellista. En kyllä itse olisi valmis yli 10 euroa maksamaan, jos en varmasti tietäisi, että elokuva on hyvä. Tietenkin hinta riippuu siitä, mihin sitä vertaa.

Maximissa arkisin ennen viittä leffaan pääsee 7 eurolla, sen jälkeen hinta on 9 euroa ja 3D 10 euroa. Viikonloppuisin 2D maksaa 10 euroa ja 3D 11 euroa. (HäSa)

Päivän lehti

2.6.2020