Kanta-Häme

Mikä on Katuman helmi, Marianna Roine?

Katumalla järjestetään perjantaina todelliset koko kaupungin kekkerit, kun alueella vietetään vuosittaista lähiöpäivää. Tapahtuman järjestämisestä vastaavat yhteistyössä eri yhdistykset, kaupunki ja alueen asukkaat.

 

Minkä vuoksi lähiöpäivää vietetään, Hämeen Setlementti ry:n toiminnanohjaaja Marianna Roine?

– Lähiöpäivällä on pitkät perinteet, niitä on vietetty reilusti yli kymmenen vuotta. Tänä vuonna tapahtumapaikkana on Katuma. Iloinen, karnevaalityyppinen tapahtuma on maksuton ja se on tarkoitettu koko perheelle.

– Idea on lähtenyt siitä, että on haluttu järjestää yhteisiä tapahtumia, joita suunnittelevat niin alueen asukkaat kuin erilaiset yhteistyökumppanitkin.

 

Miten kaupungin teema, Luonto ja vesi, näkyy tapahtumassa?

– Toimintaa on rakennettu Mantereen linnavuorelle, kävelypoluille, uimarannalle ja hiekkapoluille – olemme siis kauniin luonnon äärellä. Ohjelmaa on toki myös itäisellä lähiökeskuksella.

 

Ohjelmaa on valtavasti. Jos sinun pitäisi nostaa muutama tärppi esiin, mitä nostaisit?

– Tapahtumassa on musiikkia hyvin monessa eri muodossa. On DJ-pöytä, jota saa tulla kokeilemaan, nuorten musapajoja ja trubaduureja. Järven rannalla on unelmaveneiden tekoa ja laskua ja fantasiahenkistä pöytäroolipeliä, joka saattaisi kiinnostaa nuorisoa. Kello 16 on ohjelmassa jalkapallo-ottelu, jossa vastakkain pelaavat kaupungin ja yhdistysten väki.

 

Katumasta kuulee usein puhuttavan kielteisessä valossa, mutta millainen paikka Katuma oikeasti on elää ja asua?

– Olen itse työskennellyt täällä yli kymmenen vuotta. Se, mikä täällä useimmiten nousee esiin, on ihmisten arvostus tätä upeaa luontoa ja maisemaa kohtaan. Katumalla on pitkä historia, ja Mantereen linnanvuori on tavallaan tämän historian yksi alkupisteistä. Alueen asukkaat arvostavat luontoa ja järveä, sillä täällä on hyvät kalastusmahdollisuudet ja hieno uimaranta. Tätä toista puolta haluamme nyt nostaa esille tapahtuman avulla.

 

Mikä on omasta mielestäsi Katuman helmi?

– Järvimaisema, se on aivan huikea. HäSa

Lähiöpäivä Katumajärven rannalla perjantaina 16.9. kello 11–18.