fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Mikä on kaupungin huikein tapahtuma, ilmiö tai innovaatio? – Ehdotuksia Hämeenlinnan keskustateoksi odotellaan

Uuden kilpailun tavoitteena on korostaa keskustojen merkitystä kaupungille.
Voisiko Kantolan tapahtumapuisto olla Hämeenlinnan keskustateko? Arkistokuva vuodelta 2015, jolloin AC/DC veti puiston täyteen väkeä. Alue vetää 55 000 henkeä. Kuva: Lentokuva Vallas Oy
Voisiko Kantolan tapahtumapuisto olla Hämeenlinnan keskustateko? Arkistokuva vuodelta 2015, jolloin AC/DC veti puiston täyteen väkeä. Alue vetää 55 000 henkeä. Arkistokuva: Lentokuva Vallas Oy

Hämeenlinnan keskustateko on uusi vuotuinen kilpailu, jonka tarkoitus on korostaa keskustojen merkitystä kaupungille sekä löytää Hämeenlinnan keskustan mielikuvaa edistäviä asioita.

Paikallinen kilpailu toimii samalla myös esikarsintana ja osana valtakunnallisen Elävät Kaupunkikeskustat ry:n uutta kansallista kilpailua.

Keskustateko voi olla mikä vaan asia, joka liittyy keskustan fiilikseen positiivisesti.

Hyviä kohteita ovat esimerkiksi jokin ilmiö, innovaatio, huikea tapahtuma, tuottaja joka tekee osaltaan vaikuttavan kulttuuriteon kaupunkiin, onnistunut arkkitehtuuri, upea valaistus, kaupunkilaisia

hyödyttävä teko, infra ja kaavoitusratkaisut, viihtyisyyden parantaminen tai vaikkapa yhteisöllinen teko, joka koetaan merkittävänä keskustan fiiliksessä. Vain mielikuvitus on rajana.

Tunnustus voidaan myöntää mille tahansa taholle, joka ansaitsee toimellaan saada tunnustusta.

Ehdotuksiin halutaan yleisö mukaan. Paikallista keskustatekoa voi ehdottaa 22.7. saakka.

Sen jälkeen paikallinen raati valitsee Hämeenlinnan ehdokkaan valtakunnalliseen kisaan. Valtakunnallinen voittaja julkistetaan elokuun lopussa.

Hämeenlinnan ehdotuksia voi lähettää osoitteeseen info@kaupunkikeskusta.fi. Ehdotus voi olla myös loppuvuoden 2019 juttu.

Esittele ehdotus, järjestäjä ja anna lyhyet perustelut, miksi juuri kyseinen asia ansaitsee kunniaa. Myös valokuvia saa liittää ehdotuksiin.

Anna myös omat yhteystietosi. Kaikkien ehdottaneiden kesken arvotaan lahjakortti.

Elävät Kaupunkikeskustat ry (EKK) on vuonna 1997 perustettu kaupunkikeskustojen kehittämisen valtakunnallinen kattojärjestö.

Yhdistyksen tehtävänä on Suomen kaupunki- ja kuntakeskusten jatkuva kehittäminen eläviksi, elinvoimaisiksi, viihtyisiksi ja kilpailukykyisiksi.

Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys ry ja Hämeenlinnan kaupunki ovat jäseninä yhdistyksessä.

Menot