Kanta-Häme

Mikä on ministerin työuran huippukohta?

Aluekierroksellaan keskiviikkona Hämeenlinnassa vieraillut peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) ehti tutustua myös Ruununmyllyn kouluun.

Oppilaat olivat valmistelleet hänelle liudan kysymyksiä, joissa haluttiin tietää paitsi ministerin autosta, palkasta, kuudennen luokan keskiarvosta, lempikouluaineesta ja suosikkibändistä, myös siitä, mikä on ollut huippukohta työuralla.

– Ajankohtaisin on viimeviikkoinen vierailu Washingtonissa, jossa puhuin Valkoisessa talossa, eli siellä, missä Yhdysvaltain presidentti Barack Obama työskentelee, mutta en päässyt häntä kuitenkaan kättelemään.

– Mikset? kuuluu heti lapsiyleisöstä.

Vaihtoehto urheilusta

Susanna Huovinen vastasi myös kysymykseen, mikä ministerin työssä on kaikkein vaikeinta.

– Asioita on valtavan paljon, ja niitä on vaikea hallita, kun niitä tulee ovista ja ikkunoista. Toisekseen aikaa on ihan liian vähän. Vuorokaudessa saisi olla 24 tuntia lisää.

Ministeri oli vaikuttunut, kun oppilaat tiesivät heti vastauksen hänen kysymykseensä siitä, kuinka monta kansanedustajaa Suomen eduskunnassa on, eli 200.

Huovinen sai kertoa myös mitä tekisi, jos ei olisi ministeri.

– Olen harrastanut rytmistä kilpavoimistelua ja yleisurheilua, eli jotain siltä saralta olisi voinut olla se toinen vaihtoehto.

Niin, ja se ministerin lempibändi on Sir Elwoodin Hiljaiset Värit. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic