Kanta-Häme

Mikä on piippuhyllyn Hannu Hanhen taika?

HPK:n peleissä on nyt kahden ja puolen kauden ajan erätauolla käyty frisbee-kisa, jossa lähimmäksi keskiympyrää tai arvottua aloituspistettä oranssin kiekon viskannut katsoja voittaa hulppean palkinnon.

Tällä ja viime kaudella melkein joka toisen palkinnon on vienyt hauholainen Vesa ”Vesku” Niemi, 47.

– Viime kaudella tuli muistaakseni 11 palkintoa, ja tällä kaudella kasassa on neljä. Ihan joka pelissä en ole ollut, Vesku ynnäilee.

Miehen voittoputken pohjalta on ehditty kehitellä jo monenlaista teoriaa. Jotkut epäilevät, että Vesku toimii yhteistyössä Kerhon kanssa, eikä kalliita palkintoja jaeta todellisuudessa ollenkaan. Toiset uskovat, että Vesku on frisbeegolf-ammattilainen, joka käy harjoittelemassa, kun halli on tyhjillään.

– Hah, hah! Voin vannoa, että en ollut ikinä ennen heittänyt sen kummemmin frisbeetä kotona tai missään muuallakaan. Kaikki palkinnot olen myös saanut itselle.

Silkasta säkästä ei kuitenkaan voi olla kyse.

– No, on siinä pikku taikaa… Lehteen en sitä kuitenkaan sano, koska muut alkaisivat kopioimaan, mies myhäilee.

Heittääkö Vesku väärinpäin?

Ottelujuontaja Peter Petro on alkanut lievästi piikittelemään Niemeä, kun miehen frisbee löytyy kerta kerran jälkeen lähimpänä maalipistettä.

Petro myöntää pienen provosoinnin.

– Vesku on huumorimiehiä, kyllä hän sen ymmärtää. Melkoinen Hannu Hanhi siellä piippuhyllyllä majailee, jokin kikka sillä täytyy olla!

Petron mukaan Vesku heittää aina samasta paikasta E-katsomon lipalta, ja frisbee löytyy poikkeuksetta väärinpäin jäältä.

– En minä sitä väärinpäin heitä. Sen verran voin sanoa, että tuuripeliä minunkin heitossani se frisbeen loppupyöriminen on. Keskiympyrän sisälle saan heiton kuitenkin aina, Niemi toteaa.

– Ekalla kaudella oli paljon huonoa tuuriakin, sillä jäin peräti 11 kertaa toiseksi kisassa, hän muistelee.

Tälle kaudelle Petro muutti kisan sääntöjä siten, että aloituspiste arvotaan eri puolilta jäätä vasta ennen heittämistä. Niemi epäilee, että tarkoituksena oli horjuttaa hänen heittoaan.

– Noo… Aina pitää vähän kehittää. Eikä tuo näytä Veskua paljon hidastaneen. Ehkä me seuraavaksi lanseerataan erikoispalkinto sille, joka voittaa Veskun, Petro nauraa.

Petrokin voitti Tampereella

Tilanne Hämeenlinnassa ei ole kuitenkaan yhtä ”paha” kuin Tampereella, jossa sikäläinen ”Vesku” voitti frisbee-kisan aina.

– Meidän Vesku on sentään voitettavissa! Tampereen kaveri heitti aina tarkalleen täplän päälle, Petro hämmästelee.

Tapparan peleissä kisaväline vaihtui ylivoiman vuoksi frisbeestä pehmokiekkoon. Edellisessä Tappara–HPK-vieraspelissä pelimiehenä tunnettu Petro pääsi osallistumaan skabaan itsekin, ja kappas kappas, voitti myös.

– Menin silmät kiiluen pelin jälkeen hakemaan palkintoa, kun ajattelin, että ne ovat samaa tasoa kuin meillä. Sain lahjakortin C-luokan hyttiin Tukholman-risteilylle, ja kaiken lisäksi siitä olisi pitänyt itse maksaa 40 euroa! Petro manaa.

HPK ei ole siirtymässä Tapparan peesissä pehmokiekkoihin, eikä myöskään huonontamassa palkintojen tasoa.

– Ei se ole ostettujen frisbeiden määrää vähentänyt, vaikka yksi mies onkin harjannut palkinnot niin usein kotiinsa. Jokaisella kisalla on elinkaarensa, mutta toistaiseksi mennään näin, Petro sanoo.

Frisbee on sivuseikka

Mutta mitä Hauhon Vesku on sitten kaikilla palkinnoillaan tehnyt? Vaihtaako hän uudet talvirenkaat alle kahden viikon välein?

– Pari rengassarjaa olen myynyt kavereille, ja timanttisormukset on poikamiehellä tuolla hyllyssä. Videokamera on niin hieno, ettei sitä tällainen tavallinen heppu osaa edes käyttää, Vesku veistelee.

Hän sanoo, ettei frisbee-kisa ole hänelle todellakaan tärkein asia Kerhon peleissä.

– 30 vuotta olen jäähallissa käynyt. Jääkiekko pelinä ja tapahtuma kiehtovat, siellä omat murheet unohtuvat. Frisbeitä ostan kannatuksen vuoksi, muuten se on ihan sivuseikka, Vesku päättää. (HäSa)