Kanta-Häme

Mikä on Riihimäki Midnight Cult Feast?

Kino Sammossa järjestetään ensi viikonloppuna kaikkien aikojen ensimmäinen Riihimäki Midnight Cult Feast. Juuso Kivijärvi, mistä on kysymys?

– Mietittiin samalla luokalla olevan kaverin kanssa, että miksiköhän täällä päin ei järjestetä kulttielokuviin erikoistuneita festareita. Mutta jos ei kerran muut, niin miksei tekisi itse.

Perjantaina kello 22 alkaen ja kello 06 päättyen näytätte elokuvat Videodrome, Monty Python´s Meaning of Life, Shiryô no wana (Evil Dead Trap) ja The Deadly Spawn. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä vuorossa ovat Evil Dead 2, Drive, Brain Damage ja Street Trash.

Kuinka päädyitte juuri näihin leffoihin?

– Osa noista elokuvista piti ehdottomasti saada. Monia muitakin haluttiin, mutta emme saaneet niiden esitysoikeuksia käsiimme mistään. Olemme lähetelleet tuhansia sähköposteja eri tuotantoyhtiöille, mutta läheskään kaikista ei tullut vastauksia. Näin ensikerralla tämä on ollut aika moista säätöä ja jatkuvaa oppimista.

Kuinka paljon kului aikaa ideasta festivaalin toteutumiseen?

– Se tässä on ollut ehkä se huikein osuus. Idea saatiin joskus syyskuussa. Negatiivinen puoli tässä nopeudessa on ollut se, että emme ole saaneet isoja sponsoreita mukaan. Eli erittäin paljon on jouduttu omasta pussista maksamaan.

– Mutta olemme miettineet jo ensi vuotta, ja silloin meillä on enemmän aikaa haalia kasaan isompia sponsoreita. Ja ehkä isompia elokuvia.

Millaista yleisömäärää odotatte?

– Sen verran tiedetään, että vähintään kaksi ihmistä on tulossa. Minä ja projektikumppanini Jere Salminen. Muutama meidän luokkalainen on myös auttanut erittäin paljon. Graafikko Mika Islander ja Tuomas Rahikainen.

Mikä on tämä teidän luokkanne?

– Opiskellaan Jeren kanssa Riihimäen Hyrian audiovisuaalisella linjalla. Koulukin on ollut tässä festivaalissa tukena ja apuna. Ja ilman Kino Sammon, Riihimäen nuorisoteatterin ja Riihimäen kulttuuriyhdistyksen tukea festivaali ei olisi ollut mahdollista. Suhtautuminen meihin on ollut ihan mahtavaa!

Miksi kulttielokuvia kannattaa katsoa yöllä ja monta putkeen?

– Siinä on oma kollektiivinen nautinto. Yöllä on niin oma fiiliksensä, kun katsoo pimeässä leffateatterissa todella hämäriä elokuvia monta, monta tuntia putkeen.

– Just tästä syystä me halutaan pitää tämä tilaisuus täysin päihteettömänä, koska niitä ei tarvita. Ilmapiiristä tulee muutenkin tarpeeksi surrealistinen. (HäSa)