Kanta-Häme

Mikä on suurin moka pukeutumisessa?

Syksyn tultua kadulla kulkevien ihmisten värimaailma on muuttunut. Vastaan kävelee mustaa, tummansinistä ja harmaata. Miten suhtaudut siihen, että suurin osa pukeutuu ja käyttää paljon mustaa, pukeutumisneuvoja Heli Lähteenmäki?
– Vaikka käyttäisikin paljon mustaa, asusteilla pitäisi tuoda väriä asuun. Sen vuoksi moni käyttää mustaa, että ajattelee sen pienentävän. Lisäksi kaupat tarjoavat paljon mustaa. 

Mikä on suurin moka pukeutumisessa?
– Epäsopivan kokoiset vaatteet, joko liian pienet tai liian isot.

Miksi ostamme usein liian pieniä vaatteita?
– Ihmisellä on ikuinen haave olla hoikempi. Lisäksi kuvittelemme ostostilanteessa laihtuvamme ja ostamme tuotteen sitä tilannetta varten. Monesti vaatteita ostetaan myös sovittamatta.

Mikä on pukeutumisen kulmakivi?
– Kulmakiviä mielestäni ovat värit ja materiaalit. Itse mietin paljon värejä. Mikä fiilis minulla on aamulla värinä? Talvella se valitettavan usein on tumma, ja olen muiden tavoin mustaan pukeutuja.  

Mikä on aina tyylikästä?
– Puhtaat, siistit vaatteet sekä hillitty värien käyttö. Tarkoitan sitä, että päällä on kerrallaan maksimissaan kolmea eri väriä. 

Kadulla näkee paljon ihmisiä, jotka ovat juuttuneet nuoruutensa vuosikymmeneen myös tyylissä ja pukeutumisessa. Pitääkö iän myötä myös muuttaa tyyliä?
– Itse syyllistyn ikuiseen kasariin. En näe tyyliin jumittautumista pahana asiana, kunhan se on oma eikä jonkun muun tekemä. Sehän on vain hienoa, jos on löytänyt oman jutun, ja se näkyy myös pukeutumisessa. Harrastukset näkyvät myös pukeutumistyyleissä. Mielestäni se on hyvä asia. 

Pitääkö etikettiä aina noudattaa?
– Pukeutuminen ei kehity, jos ei joskus rikota etikettejä. Itse näen pukeutumisen vapaana, mutta jos rikkoo etikettiä, se pitää tehdä tyylillä. Kannustan ihmisiä olemaan rohkeasti sitä mitä on.

Onko sinulla tyyli-ikonia?
– Ei oikeastaan. Enemmänkin ihailen ihmisiä positiivisuudessa, kuten Elastista, Aira Samulinia ja edesmennyttä Hannes Hännistä. Heillä on positiivinen elämänasenne ja se näkyy. Myönteisyys kantaa aina. HÄSA

Haastateltu Heli Lähteenmäki on janakkalalainen parturi-kampaaja, pukeutumisneuvoja ja rentoutusohjaaja. 

VINKKEJÄ
Naisten pankin pukeutumisneuvontapaja tiistaina 25.10. kello 17.30 alkaen Poltinahon seurakuntakeskuksessa. Vinkkejä antaa pukeutumisneuvoja Heli Lähteenmäki. Illan aikana osanottajien keskuudessa arvotaan henkilö, jolle tehdään pukeutumis- ja värianalyysi.

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic