Kanta-Häme

Mikä onnistui Kokonaisessa?

Klassisen musiikin naissäveltäjiin keskittyvä Kokonainen-festivaali järjestettiin nyt kolmannen kerran. Viikonlopun aikana festivaali jalkautui kamarimusiikin voimin Hämeenlinnaan ja Janakkalaan.

Miten 9.–10. kesäkuuta järjestetty festivaali meni, Kokonaisen tuottaja Anni Kallioniemi?

– Festivaalit menivät todella hyvin, ja olemme tyytyväisiä. Kävijämäärät vastasivat lähestulkoon viime vuoden tasoa, jonkin verran enemmänkin.

Mikä konserteista oli suosituin?

– Parhaiten konserteista veti Janakkalan kirkkokonsertti, jossa Kokonainen-festivaalin Cecilia Damströmiltä tilaama Naisen kohtalo -trilogian toinen osa Aino kantaesitettiin. 

Yllättikö jokin asia?

– Yllättäviä asioita tapahtui, mutta niistä selvittiin hyvällä rutiinilla ja ammattitaidolla. Konserteissa toteutui monipuolisesti tavoittelemamme korkea taiteellinen taso. Muun muassa Suisto-klubin Yleisölle-konsertissa oli todella lämmin tunnelma, ja yleisön ja esiintyjien yhteistyö osallistavassa konsertissa toimi saumattomasti. 

Mitä tapahtuu ensi kesänä?

– Tapahtuma jatkuu ehdottomasti ensi vuonna, mutta jotta voisimme jatkossakin toimia Hämeenlinnassa, toivomme tiiviimpää yhteistyötä esimerkiksi kaupungin ja kulttuuritoimen kanssa. Muun muassa Wetterhoffin talo konserttipaikkana oli todella mieluisa. HÄSA

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic