Kanta-Häme

Mikä onnistui Kokonaisessa?

Klassisen musiikin naissäveltäjiin keskittyvä Kokonainen-festivaali järjestettiin nyt kolmannen kerran. Viikonlopun aikana festivaali jalkautui kamarimusiikin voimin Hämeenlinnaan ja Janakkalaan.

Miten 9.–10. kesäkuuta järjestetty festivaali meni, Kokonaisen tuottaja Anni Kallioniemi?

– Festivaalit menivät todella hyvin, ja olemme tyytyväisiä. Kävijämäärät vastasivat lähestulkoon viime vuoden tasoa, jonkin verran enemmänkin.

Mikä konserteista oli suosituin?

– Parhaiten konserteista veti Janakkalan kirkkokonsertti, jossa Kokonainen-festivaalin Cecilia Damströmiltä tilaama Naisen kohtalo -trilogian toinen osa Aino kantaesitettiin. 

Yllättikö jokin asia?

– Yllättäviä asioita tapahtui, mutta niistä selvittiin hyvällä rutiinilla ja ammattitaidolla. Konserteissa toteutui monipuolisesti tavoittelemamme korkea taiteellinen taso. Muun muassa Suisto-klubin Yleisölle-konsertissa oli todella lämmin tunnelma, ja yleisön ja esiintyjien yhteistyö osallistavassa konsertissa toimi saumattomasti. 

Mitä tapahtuu ensi kesänä?

– Tapahtuma jatkuu ehdottomasti ensi vuonna, mutta jotta voisimme jatkossakin toimia Hämeenlinnassa, toivomme tiiviimpää yhteistyötä esimerkiksi kaupungin ja kulttuuritoimen kanssa. Muun muassa Wetterhoffin talo konserttipaikkana oli todella mieluisa. HÄSA

Tuoreimpia artikkeleita