Kanta-Häme

Mikä sykähdyttää sanoittajaa syksyllä?

Lammilaislähtöinen bändi Piru Kange tuli tunnetuksi 2000-luvun puolivälissä muun muassa menestyksestään rocklyriikkakilpailussa. Vieläkö bändi on olemassa ja keikkailee, laulaja-sanoittaja Ville Pekkanen?

– On, on. Keikkailemme esimerkiksi Suisto-klubilla nyt torstaina. Mutta voi olla, että sen jälkeen pidämme loppusyksyn taukoa uusien biisien tekemistä varten.

Piru Kange syntyi alun perin lammilaisten koulupoikien bändinä. Missä porukka nykyään vaikuttaa?

– Itse asun Vantaalla ja olen töissä radiotoimittajana Radio Yle Helsingissä. Basisti Timo Ollikka on Janakkalassa sosiaalipuolen töissä. Rumpali Riku Silpola on Tuuloksessa maanviljelijä ja suntio. Rock-uskottavin kombinaatio mitä tiedän!

Olette siis vähän vielä kiinni hämäläisessä maaperässä?

– Juu, treenaamme Tuuloksessa. Aiemmin treenikämppä oli Hämeenlinnassa.

Onko kokoonpano pysynyt samana alusta asti?

– On. Sen verran on tehty uudelleenjärjestelyjä, että Kalle Sistola jäi pois kosketinsoittajan tehtävästä. Hän on kuitenkin mukana toisena sanoittajana.

Minkälaisia uusia biisejä aiotte tehdä tänä syksynä?

– Voisi sanoa, että viimeisetkin perinteisen suomirockin vivahteet ovat karsiutumassa pois. Tilalla on, jos ei nyt ihan progea, niin karun kulmikasta ja dissonoivaa rockia.

Mikä sykähdyttää rocksanoittajaa syksyllä 2013?

– Jos pari kolmekymmentä vuotta sitten suomirock synnytti musiikille sen lyyrisen maiseman, niin nyt se on hip hop. Esimerkiksi Paleface ja Redrama käyttävät sanoja ja riimejä hienolla tavalla. Myös suomalaisessa nykyrunoudessa tapahtuu paljon.

Onko tämä myös sinulle ja musiikillesi henkinen kasvualusta?

– No, ehkä vaikutteet tulevat siitä, mistä itse pitää. En kylläkään ota vaikutteita suoraan hip hopista.

Milloin uusi levy voisi olla valmis markkinoille?

– Kaikki on vielä ihan auki. Biisejä on jo nyt pitkäsoitollisen verran valmiina, mutta pitää olla karsimisen varaa. Toivottavasti levy saataisiin ulos 2014. (HäSa)

Piru Kange Verkatehtaan Suisto-klubilla torstaina 19.9. kello 21. Tukholmalainen Flower Punch jatkaa iltaa noin kello 22.15.

 

Päivän lehti

22.1.2020