fbpx
Kanta-Häme

Mikä viivyttää Virvelintien työmaata?

Virvelintien putkisaneeraustyö puhuttaa kaupunkilaisia. Monet ovat ihmetelleet, että mikä viime kesänä alkaneen työn valmistumisessa kestää.

Mitä Virvelintiellä tapahtuu, Hämeenlinnan Seudun Veden verkostopäällikkö Leo Aspholm?

– Työ aloitettiin kesällä veden laadun parantamiseksi. Vanhoihin putkiin oli kertynyt kasvustoa, joka voi värjätä veden. Nyt ovat ujuttamistyöt käynnissä eli vanhan putken sisään ujutetaan uutta vesijohtoa. Tällä viikolla Virvelintien osuus (viisi kuoppaa) täytetään ja siirrymme tekemään samaa työtä Jaakonkadulle.

Mitkä seikat ovat hidastaneet työn valmistumista?

– Ongelmana olivat vanhat rakenteet ja mutkat, joita ei ilmennyt dokumenteista. Tavallisen kahden metrin routasyvyyden sijaan putket olivat neljän metrin syvyydessä, kun tietä on korotettu vuosien aikana. Työtä on haitannut myös Virvelintien liikenne, kieltomerkeistä huolimatta. Toivon, ettei siellä ajettaisi tarpeettomasti. Syvissä kaivauksissa on kyse myös turvallisuudesta.

– Kesällä oli vuotoja vesijohtoverkostossa, joten jouduimme irtaantumaan Virvelintieltä paikkaamaan niitä. Lisäksi teimme samaa työtä Kalliokujalla ja Birger Jaarlin kadulla ison vesijohtoputken betonointia. Työväkeä oli vähän, vaikka mukana on ollut omaa väkeä ja urakoitsijoita.

Milloin työ valmistuu Jaakonkadulla?

– Tarkkaa arviota ei ole. Se riippuu paljon siitä, kuinka hyvin vanhat kuvat ja kartat pitävät paikkansa. Ennen ei dokumentoitu niin tarkasti kuin nykyään. Pakkasten iskiessä montut täytetään, ja työtä jatketaan säiden salliessa keväällä. (HäSa)

Menot