Kanta-Häme

Mikä yllätti Riihimäen kesäkonserteissa?

Riihimäen kesäkonsertit järjestettiin tänä kesänä 37. kertaa. Punaisia lankoja -teemalla järjestetyn kesäkonserttien taiteellisena johtajana toimi nyt ensimmäistä kertaa Ismo Eskelinen.

Miten 4.–10. kesäkuuta järjestetty tapahtuma sujui tällä kertaa, toiminnanjohtaja Charlotta Kivistö?

– Tosi loistavasti meni. Olemme hirveän tyytyväisiä viikkoon ja olemme saaneet paljon hyvää palautetta. Tuotannollisesti ajateltuna kaikki meni nappiin.

Paljonko konserteissa oli kävijöitä?

– Yleisöä kävi reilut 2 500. Kävijämäärä kasvoi viime vuodesta parilla sadalla.

Mikä konserteista veti väkeä parhaiten?

– Päätös- ja avajaiskonsertit ovat aina suosittuja. Ne tuovat juhlavuutta konserttielämykseen. Tänä vuonna niiden suosiossa näkyi myös artistikattaus. Myös taidemuseon konsertti ja lastenkonsertit olivat suosittuja.

Yllättikö jokin asia tai keikka?

– Kaikki meni suunnitellusti. Etukäteen jännitti riittääkö meille kävijöitä, koska viikko oli kulttuurin suhteen lähiseudulla turboahdettu. Oli positiivinen yllätys, että kävijöitä oli niinkin paljon.

Mitä on luvassa ensi vuodelle?

– Ajankohta on alustavasti 4.–9. kesäkuuta. Ismo jatkaa taiteellisena johtajana, ja hän on ensi vuotta jo alustavasti suunnitellut. Nyt kun hän on kokenut tämän yhden kesän, voi hän taas jatkaa siltä pohjalta.

– Kartoitamme myös seutukunnan yhteistyökuvioita luultavasti jo tämän kesän aikana esimerkiksi Lopen suuntaan.Tänä vuonna olimme pelkästään Riihimäellä, mutta aiemmin olemme järjestäneet konsertteja myös esimerkiksi Hausjärvellä. Pidämme kuitenkin Lasimuseota kotipaikkanamme, ja toivommekin, että voimme jatkaa siellä. HÄSA

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic