fbpx
Kanta-Häme Forssan seutu

Mikko Komulainen Lahdesta valittiin Forssan seudun hykyn yhtymäjohtajaksi

Siirtymäaika Lahdesta Forssaan vie neljästä viiteen viikkoon.
Forssan seudun hykyn yhtymäjohtajaksi valittu Mikko Komulainen aloittaa tehtävässään kesän kynnyksellä. Kuva: tuntematon
Forssan seudun hykyn yhtymäjohtajaksi valittu Mikko Komulainen aloittaa tehtävässään kesän kynnyksellä. Kuva: tuntematon

Lahden kaupungin hyvinvointijohtaja Mikko Komulainen valittiin keskiviikkona Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän (hyky) yhtymäjohtajaksi. Yhtymäkokous teki valinnan yksimielisesti.

Komulainen otti tiedon valinnasta vastaan kaupunginvaltuuston kokouksessa Lahdessa.

– Aiheena Lahdessa oli koronapandemian exit-suunnitelma. Samat asiat ovat aikanaan edessä Forssan seudullakin. Kuntayhtymätyöskentely on minulle tuttua Kouvolan seudulta, Komulainen kommentoi.

Komulainen ei lähde vielä linjaamaan tulevan työnsä painotuksia, vaikka hän on kuntayhtymään ja sen toimintaan tutustunutkin.

Nyt käynnistyy siirtymävaihe vanhasta työstä uuteen.

– Syvemmälle asioihin pääsee vasta työtä tehdessä.

Komulainen sanoo odottavansa uutta tehtävää mielenkiinnolla. Hän arvelee, että yhtymäjohtajan viran vastaanotto onnistuu neljän viiden viikon kuluttua.

Ensimmäisiin tehtäviin lähiviikkoina kuuluu työasunnon etsiminen Forssasta.

– Kesän aikana sitten pääsemme tekemään perheen kanssa tarkempaa tulevaisuuden suunnitelmaa.

Hallintotieteiden tohtori Mikko Komulaisella on pitkä kokemus sote-johtamisesta. Hän on toiminut myös muun muassa Lahden sosiaali- ja terveydenhuollon toimialajohtaja, Kouvolan kaupungin soten tuotantojohtajana ja Kouvolan seudun kansanterveystyön kuntayhtymän yhtymänjohtajana.

– Lahdessa olen nyt työskennellyt vuosikymmenen. Olen kotoisin Turun ja Salon seudulta ja on mukavaa päästä lähemmäksi sitä seutua. Forssalla on erinomainen sijainti. Siitä on myös lyhyt matka harrastukseni pariin eli metsätilalle Lempäälään.Häsa

Menot