Kanta-Häme Kiekko

Mikko Töyssy antoi Pojalle kasvot – Katso video!

"Se toistuu joka kevät. Just kun mä oon kotiutunut, mut haetaan pois. Sit se helvetti taas alkaa", Poika (Mikko Töyssy) sanoo sketsissä Pojan tarina. Sketsissä Pojan hyvästelee Tappara-legenda Pekka Saravo. Kuva: Yle TV2 / Villi kortti

”Kroppa täynnä lommoja, skumppatahroja, nuuskaa ja siemennestettä. Kyllä mulla on sellanen tunne suuren osa ajasta, että olen pelkkä kiertopalkinto”, Poika sanoo sketsissä Pojan tarina.

Mikko Töyssy antoi Kanada-maljalle (Pojalle) kasvot Ylen tv-ohjelmassa Villi kortti.
Näyttelijävalinta on osuva, sillä poika on tällä hetkellä HPK:n hallussa ja näyttelijä Töyssy oli kuusi vuotta Hämeenlinnan teatterin palveluksessa.

Pojan paluu -sketsissä kiertopalkinto on kadonnut. Missä Poika on ja kuka Pojan on vienyt? Juttu jatkuu videon jälkeen.

Miltä tuntuu näytellä Poikaa, Mikko Töyssy? Eikö asia ole pyhä lätkäkansalle?
– Pojan kanssa on kiva matkustaa. Se on symppishahmo, ja huumorikin on hyvänluonteista.

Paljonko teit rooliin taustatyötä?
– Käsikirjoitus tuli valmiina. Se on hyvä, sillä kuvaukset ovat tosi hektisiä. Itse olen suorittavassa elimessä, joskin heitän välillä sekaan knoppitietoa.

Poika käski selvittämään Pojan tarinassa, mitä Janecky ja Selänne tekivät pojalle Jokerien mestaruusjuhlissa 1992. No, mitä he tekivät?
– Olin Selänteen juhlissa esiintymässä. Siellä Teemu vakuutti, että ei ole koskaan kohdellut Poikaa kaltoin.

Mitä Pojalle kuuluu?
– Poika on käynyt kovan koulun, mutta hän on tyytyväinen. Hämeenlinnassa on hyvä olla. Meno rauhoittuu juhannuksen jälkeen, kun poika jää lomalle.

Pojan seikkailuja voi seurata Yle Areenasta ja Youtubesta.

Poika juontaa juurensa kappaleesta Poika (saunoo), jonka Pasi ”Poju” Heinonen (Hausmylly) sävelsi Jypille. Jyp ei kuitenkaan voittanut mestaruutta, mutta kappaleesta tuli hitti, kun Suomi voitti lätkän MM-kultaa 2011. HäSa

Lue myös: Kanada-maljaa on runnottu juhlissa vuosikymmeniä, Poika on ollut jopa polttopuina

Päivän lehti

25.1.2020