Kanta-Häme

Miksi Apulanta sponsoroi Hämeenlinnan Tarmon karatejaostoa?

Hämeenlinnan Tarmon karatejaoston jäsenten asuja koristaa nykyisin Apulanta-bändin logo.

Mistä tämä johtuu, jaoston taloudenhoitaja Ari Viitala?

– Minä taidan olla siihen syypää. Olen tuntenut Toni Wirtasen Aitoon kirkastusjuhlilta 20 vuoden ajan. Minä olen ollut siellä juontajana, ja Apulanta taas on esiintynyt Kirkkareilla joka vuosi. Työskentelen Panssariprikaatissa, ja Toni on innokas maanpuolustusihminen, joten olemme olleet myös sitä kautta paljon tekemisissä. Ja nyt, kun puhuimme aiheesta, Apulanta oli innokas lähtemään sponsoriksemme.

Apulanta on aiemmin sponsoroinut lahtelaista Pelicansia jääkiekossa. Miksi bändi lähti tukemaan juuri karatejaostoa?

– Karate on urheilulajina vielä marginaalilaji, mutta meillä on seurana tavoitteet korkealla, kansainvälisellä huipputasolla. Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki kertoivat, että he olivat aikanaan pieni bändi Heinolasta, jolla oli suuri tavoite ja unelma. Kaikki tietävät kuinka Apulannan tarinassa on menty täysillä huipulle, ja siksi heillä on sympatiat Tarmon Karatejaoston kanssa kohdallaan.

Miten suuri sponsorin tuki on?

– Siitä emme voi julkisuuteen puhua.

Mitä tällainen bändin sponsorointi seuralle merkitsee?

– Kaikki tukijat ovat totta kai tärkeitä, mutta onhan näin nimekäs tukija kyllä arvokas. Tukea tarvitaan, jotta urheilijoidemme tavoite, eli kansainvälinen huipputaso, realisoituu. Apulannan mielestä on myös osuvaa, heidän uuden levynsä nimi Kunnes siitä tuli totta sopii loistavasti myös Tarmon karaotejaoston toimintaan. HÄSA

Menot