Kanta-Häme

Nepalilaisravintola avautui vuosien odotuksen jälkeen - Miksi Base Campin avaaminen kesti niin kauan?

Nepalilainen ravintola Base Camp Hallituskadulla avautui lähes neljän vuoden odotuksen jälkeen lauantaina 10. marraskuuta.

Miksi ravintolan avautuminen kesti näin kauan, ravintoloitsija Jyoti Kharel?

– Olimme jo tehneet sisäremontin ja aloittaneet muuton, kun ilmeni, ettei talossa ollut toimivaa viemäröintiä. Pohjapiirroksessa näkyneet viemärilinjat olivat umpeutuneet.

Edessä oli iso lisäremontti, jonka maksajasta käytiin vääntöä niin taloyhtiön kuin kiinteistön omistajankin kanssa.

– Meillä on määräaikainen vuokrasopimus, joka sitoo. Maksoimme lopulta itse koko remontin, ravintolassa osaomistajana oleva Kharel selvittää.

 

Vielä vuonna 2014 ei Hämeenlinnassa ollut kilpailijoita nepalilaiselle ravintolalle, mutta prosessin viivästyessä ravintolan omat työntekijät ehtivät perustaa kaupunkiin kilpailevat yritykset.

Kharelin omistamalla Base Camp -konseptilla on ravintolat myös Helsingissä, Hyvinkäällä ja Jyväskylässä, joten yrittäjä on luottavainen.

– Minuun ei vaikuta kilpailijoiden määrä, vaan tärkeintä on asiakastyytyväisyys. Muiden kaupunkien perusteella tiedän, mitä suomalaiset haluavat.

 

Nepalilaisen ruoan salaisuus piilee tuoreissa raaka-aineissa. Maun tuovat itämaiset mausteet, kuten kurkuma, inkivääri, valkosipuli, sarviapila, kumina ja korianteri.

– Tähän vuodenaikaan suosittelen kokeilemaan kuumaa juomaa, johon tulee kiehuvaa vettä, raastettua inkivääriä, sitruunaa sekä hunajaa, ja ehkä tilkka rommia.

Kumman valitset: lounaan vai päivällisen?

Kharel kallistuu jälkimmäiseen.

– Jos haluaa päästä nepalilaisen ruoan ytimeen, kannattaa se valita omien toiveiden mukaan ja nauttia hyvässä seurassa.