Kanta-Häme Janakkala

Janakkalan kunnanjohtaja esittää koko Haukankallion erityiskoulun lakkauttamista

Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen. Kuva: Juhani Salo, arkisto

Janakkalan kunnanjohtaja uudistaisi Janakkalan kouluverkkoa lähes samalla tavoin kuin sivistyslautakunta esitti elokuussa.

Haukankallion erityiskoulun osalta esitys on kuitenkin toisenlainen. Kunnanjohtaja Tanja Matikainen esittää keskiviikkona kokoontuvalle kunnanhallitukselle, että koko Haukankallion koulu lakkautetaan ja sen oppilaat siirretään Leppäkoskelta Turengin tulevaan koulukeskukseen.

Sivistyslautakunnan esitys oli, että vain yläasteen erityisoppilaat siirrettäisiin Turenkiin.

Tanja Matikainen, miksi esität koko erityiskoulun lakkauttamista?

– Kantani on sivistysjohtajan esityksen mukainen. Se perustuu valtakunnallisiin linjauksiin erityisopetuksesta. Pedagogisesti on tärkeää, ettei erityisopetuksemme keskity vain tähän yhteen kouluun (Haukankallion kouluun), sillä meillä on paljon muitakin oppilaita, jotka tarvitsevat erityisopetusta.

– Ja on tämä rahakysymyskin. Leppäkosken koulu vaatisi isomman remontin, jos Haukankallion koulu jäisi sinne.

Entäs sitten Itä-Janakkalan koulu ja Vähikkälän koulu, jotka esiintyvät teknisen lautakunnan esityksessä?

– Tekninen lautakunta on tässä päätöksessään ottanut kantaa kouluverkkoon, joka ei kuulu sen toimivaltaan.

– Koulujen investointiesitykset pohjautuvat Inspiran selvitykseen, joka taas pohjautui sivistysjohtajan esitykseen. Inspira on selvittänyt, että käyttökustannukset tulevat tämän mallin mukaan tietyntasoisiksi, ja kunnan talous kestää sen. Mutta jos ruvetaan rakentamaan lisäksi Itä-Janakkalan koulua, se aiheuttaa lisäinvestoinnin ja kasvattaa myös käyttötalouden kustannuksia, ja emme tiedä, kestäisikö taloutemme sitä. HÄSA

Oikaisu: Janakkalan kunnanhallitus käsittelee kouluverkkoa ja koulukeskusten hankesuunnitelmaa kokouksessaan keskiviikkona 10.10., ei tiistaina, kuten aiemmin on kerrottu, sillä kokousta on myöhennetty päivällä.

 

Hämeen Sanomat on perustanut suljetun Facebook-ryhmän Hämeen Sanomat Janakkala, jonka jäseniksi toivomme janakkalalaisia keskustelemaan kunnan ajankohtaisista asioista.  Ryhmän jäsenillä on mahdollisuus auttaa meitä kirjoittamaan entistä kiinnostavampia juttuja Janakkalasta. Jäseneksi voit hakea tästä linkistä.