Kanta-Häme

Miksi Hämeenlinnan verkkosivut tarjoavat hakukoneen kautta vain virheilmoituksia?

Sivua ei löytynyt, kertovat Hämeenlinnan verkkosivut hakukoneen kautta tulleelle käyttäjälle. Kuva: Kuvakaappaus Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilta
Sivua ei löytynyt, kertovat Hämeenlinnan verkkosivut hakukoneen kautta tulleelle käyttäjälle. Kuva: Kuvakaappaus Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilta

Hämeenlinnan kaupungin verkkosivut uudistettiin viime keväänä.

Uudistuksen jälkeen mitään kaupungin tietoja on ollut kuitenkin turha etsiä verkosta esimerkiksi Googlen hakukoneen kautta. Hakukone ohjaa käyttäjän edelleen vanhoille sivuille, joilta vastaa enää vain virheilmoitus.

Miksi kaupungin sivuilla olevia tietoja ei löydy enää hakukoneen kautta, viestintäpäällikkö Tiina Vahtokari?

– Tämä on ollut meillekin vähän mystinen juttu. Kaikki normaalit verkkosivujen uudistamiseen liittyvät toimenpiteet on kyllä tehty, mutta uudet sivut eivät ole indeksoituneet Googleen niin, että niitä voisi hakea sen kautta.

– Tällä hetkellä niin meidän järjestelmätoimittajamme kuin kaupungin oma ict-väkikin tekevät Googlen kanssa töitä asian ratkaisemiseksi ja 404:n [virheilmoituksen] poistamiseksi.

Eikö vanhojen sivujen osoitteita olisi vain voitu ohjata uusille sivuille?

– Kyse ei ole vain uudelleenohjauksesta. Meillähän tehtiin verkkosivujen täydellinen uudistaminen, jossa koko julkaisualusta vaihdettiin avoimeen lähdekoodiin ja samalla poistettiin tuhansia vanhoja alisivuja kertarysäyksellä. Ennen yksittäisiä sivuja oli yli 5000 kappaletta, nyt noin 700. Uudet sivut eivät siis ole yksi yhteen vanhojen kanssa, vaan niitä on editoitu ja yhdistelty.

Onko vielä toivoa saada kaupungin sivut hakukoneellekin?

– Kyllä on. Tätä asiaa ei ole unohdettu.