Kanta-Häme

Miksi Hattulan lapset lomailevat pitempään?

Hattulassa koululaiset lomailevat loppiaiseen asti, kun esimerkiksi Hämeenlinnassa ja Janakkalassa kevätlukukausi käynnistyi heti vuoden vaihteen jälkeen.

Miksi Hattulassa kouluilla on pitempi joululoma kuin seudun muissa kunnissa, vt. johtava rehtori Jari Wihersaari?

– Meillä on pidetty tärkeänä sitä, että kouluvuosi saadaan katkaistua kunnon lomilla. Kun koululaisilla on takana pitkä ja pimeä syksy, on hyvä saada vuoden vaihteeseen kunnon tauko.

Miten pitkä joululoma on saatu järjestymään?

– Hattulassa syyslukukausi alkoi päivää ennen kuin esimerkiksi Hämeenlinnassa ja lauantai ennen joulua oli vielä koulupäivä. Lisäksi on sovittu yhdestä lauantaityöpäivästä lukukauden aikana ja siitä, että myös helatorstain jälkeinen perjantai on koulupäivä. Silloin kesäloma on jo niin lähellä, että siihen ei ole tarvetta koota monen päivän vapaata.

Aiemmin seudulla on ollut yhtenäiset työ- ja loma-ajat. Mikä tilanne on ensi lukuvuonna?

– Yhtenäisistä työ- ja loma-ajoista keskusteltiin elokuussa, sillä varsinkin koulukuljetusten ja toisen asteen opetuksen takia sitä on pidetty tärkeänä. Erityisesti yhtenäistä koulujen aloitusta on toivottu, ja siitä sovittiinkin, että koulut alkavat kaikissa Hämeenlinnan seudun kunnissa elokuun 12. päivänä ja syyslukukausi myös päättyy samaan aikaan.

– Lisäksi syys- ja talviloma ovat samaan aikaan. Mutta silloinkin meillä on pitempi joululoma, koska teemme taas lauantaityöpäivän ja helatorstain jälkeisen perjantain. (HäSa)

Mainos