Kanta-Häme

Miksi Hattulassa on suljettu matonpesupaikka?

Kesän lämpimät säät houkuttelevat matonpesijöitä liikkeelle. Hattulassa Mierolan grillin takana sijaitseva matonpesupaikka on kuitenkin ollut jo muutaman viikon suljettuna.

Miksi Hattulan kunta on sulkenut Mierolan grillin takaisen mattojenpesupaikan, valvontainsinööri Alpo Jokela?

– Matonpesupaikan ja Silta-Cafen yhteinen pumppaamo ei tällä hetkellä pysty pumppaamaan vesiä molemmista pois. Pumpun osat ovat käytössä kuluneet niin paljon, että se ei pysty toimimaan kunnolla. Onneksi edes kahvion jätevedet saadaan käsiteltyä nyt.

Milloin matonpesupaikka palaa käyttöön?

– Paikalle on jo tilattu uusi pumppu, ja paikka otetaan takaisin käyttöön heti, kun pumppu saadaan asennettua. En osaa vielä sanoa ehditäänkö se tehdä heinäkuun aikana, mutta niin pian kuin mahdollista.

Montako matonpesupaikkaa Hattulassa on nyt käytössä?

– Samanlaisia kuin Mierolan paikka on vain Herniäisissä. Ympäristösyistä kunnan matonpesupaikkoja on jouduttu karsimaan. Vain pumppaamollisissa paikoissa pesuaineiden fosforipäästöt saadaan hoidettua.

Miten kovalla käytöllä matonpesupaikat ovat?

– Matonpesijöitä riittää kyllä aamusta iltaan. Hyvin aikaisin aamulla tai myöhään illalla paikoille mahtuu pesemään. Toivottavasti ihmiset ymmärtävät, että tilanteelle on tehty kaikki se, minkä voimme. (HäSa)

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic