fbpx
Kanta-Häme

Miksi Käikälässä oli pimeää?

Käikälässä on kuljettu pimeydessä sen jälkeen, kun alueen kaikki katuvalot sammuivat viime viikon perjantaina. Asuinalueen lisäksi samalla kertaa pimeni myös vilkas Harvialantie ja sen vilkas risteys Rautaruukille.

Lehden toimitukseen otti yhteyttä lukija, joka kertoi joutuneensa hakemaan aamun lehteä postilaatikoltaan taskulampun valossa.

Miksi pimensitte Käikälän, toimitusjohtaja Petri Mölsä Hämeenlinnan valot Oy:stä?

– Alueen valoissa oli keskus- tai anturivika ja sehän tuli pahimpaan mahdolliseen aikaan viikonlopun alla. Meillä ei ollut tarvittavaa varaosaa varastossa ja me saimme sen vasta maanantaina tukun auettua.

– Nyt valojen pitäisi taas toimia. Tai jos eivät vielä tänään (maanantaina), niin ihan lähipäivinä kuitenkin.

Hämeenlinnan kaikki katuvalot paloivat maanantaina päivällä. Onko nyt se aika vuodesta, jolloin katuvaloja tarkastetaan?

– Kyllä. Käymme kaikki valot läpi syksyisin.

Voiko yleisö jotenkin ilmoittaa sammuneista valoista?

– Verkkosivuillamme www.hmlvalot.fi on vikakartta, johon voi käydä merkitsemässä viat. Me seuraamme aikaa ilmoituksesta vian korjaamiseen ja puolessa vuodessa sitä on saatu lyhennettyä jo puoleen.

Entä saadaanko täksi alkavaksi talveksi katuvalot keskustaan Turuntien ja Raatihuoneenkadun väliselle Pikkutorinkujalle? Katuhan oli pimeänä jo koko viime talven.

– Onko se pimeänä? Se saattaa johtua katetyömaasta. Yleensäkin jos keskustan alueella on katuvaloja pimeänä, niin se johtuu suurella varmuudella katetyömaasta. Siellä on jouduttu siirtämään sähkökeskuksia ja uusien keskusten asentaminen on vielä kesken. (HäSa)

Menot