Kanta-Häme

Miksi katuvalot ovat pimeänä moottoritiellä?

Katuvalot ovat olleet jo pitkään pimeänä Helsinki–Tampere-moottoritiellä Brahenkadun sillan kohdalla Hämeenlinnassa. Samalla kohtaa on lyhyt kiihdytyskaista Kaivokadulta moottoritielle pohjoisen suuntaan.

Brahenkadun sillan peruskorjaus alkoi kesäkuussa. Moottoritiesillan korjaamisesta vastaa ely-keskus.

Miksi valot ovat pimeänä moottoritiellä ja kiihdytyskaistalla, Kanta-Hämeen tieverkon valaistuksesta vastaava projektipäällikkö Pekka Uutela Kaakkois-Suomen ely-keskuksesta?

– Kuulin asiasta tänään ensimmäisen kerran. Sain huoltourakoitsijalta Destia oy:ltä tiedon, että valojen pimeneminen on alun perin johtunut siltatyömaasta.

– On selvää, että jos valojen puute huomataan, siihen reagoidaan. Valaistuksen puute kohteessa on lähtenyt nyt erillisselvitykseen, ja pyrimme saamaan sen kuntoon mahdollisimman nopeasti.

Miksi valot ovat pimeänä, Destia oy:n työnjohtaja Aku Himanen?

– Vikaa haetaan edelleen. Ainoa järjellinen selitys on se, että ongelma liittyy siltatöihin. Brahenkadun sillan remontti valmistui syys–lokakuussa, ja tieto pimeistä valoista tuli Liikennevirastolle asiakaspalautteen kautta lokakuun puolella.

Milloin valot saadaan päälle?

– Valot korjataan heti, kun syy vikaan löytyy. Meiltä ovat käyneet asentajat kahtena päivänä etsimässä vikaa ilman lopputulosta, viimeksi viime viikon tiistaina. Selvittelyä jatketaan uuden vuoden vaihteen jälkeen viikolla yksi.

– Kaapelivikalaitteen käyttöä haittaa jäinen maa ja ahdas ja vaarallinen paikka kaistojen välissä. Korjaaminen vaatii omat liikennejärjestelynsä, jos paikalle vaaditaan esimerkiksi kaivinkonetta.

Minne katuvalojen häiriöistä kannattaa ilmoittaa, ely-keskuksen Pekka Uutela?

– Nopein kanava on se, että häiriöstä ilmoittaa Liikennevirastolle. Tienkäyttäjän linja palvelee vuorokauden ympäri numerossa 0200 2100. Sieltä lähtevät ilmoitukset esimerkiksi huoltourakoitsijoille, ja asia saadaan eteenpäin. Toivomme, että sinne ollaan yhteydessä kaikista mahdollisista puutteista, myös valaistuksesta. HÄSA

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic