Kanta-Häme

Miksi kaupunginhallituksen kokous peruttiin?

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen piti kokoontua seuraavan kerran ensi maanantaina 15. syyskuuta. Torstaina kuitenkin tuli tieto, että puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on perunut kokouksen.

Sari Rautio, miksi kokous peruttiin?

– Sinne oli tulossa niin vähän asioita. Kävimme kaupunginjohtajan kanssa alkuviikosta asialistaa läpi, ja siellä ei ollut mitään sellaista, mikä vaati päätöksentekoa ensi viikolla.

– Lisäksi yksi syy oli sekin, etten ole itse ensi maanantaina paikalla. Olen EU-asioissa käymässä Strasbourgissa, omalla kustannuksellani.

Näin lyhyellä aikataululla tullut peruutus tuo väistämättä mieleen kysymyksen kaupunginhallituksen toimintakyvystä…

– Ei. Kyllä meillä päätöksiä on saatu aikaan, vaikka sitten äänestysten jälkeen.

– Tosiaan listalla oli vain muutama info- ja ei-kiireellinen päätösasia, joten päätin, että pidetään sitten viikon kuluttua vähän isompi kokous. Onhan se jonkun sortin kustannuskysymyskin, jos turhia kokouksia järjestetään.

Millainen työskentelyilmapiiri kaupunginhallituksen pöydän ympärillä tällä hetkellä on, kun SCC:n tiimoilta on ollut tietovuotoväitteitä ja tutkintapyyntöjä?

– Minusta on vähän surullista, että joudumme pohtimaan tällaisia asioita, kun meillä on oikeasti isoja haasteita tulossa. Toivoisin, että fokus pysyisi itse asioissa. Vuotoväite on vakava asia, joka nyt varmasti tutkitaan loppuun asti. Itse SCC:stä meidän ei kaupunginhallituksessa tarvitse puhua, päätös on olemassa ja se pitää tai purkautuu omia reittejään.

Kaupunginhallitus on saanut juuri valmiiksi pelisääntönsä ja toivon, että niitä myös noudatetaan. Tavoillakin on merkitystä, sillä me kaikki edustamme kaupunkia, Rautio toteaa. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic