Kanta-Häme

Miksi Keinusaaren pysäköintialueilla on eri pysäköintiajat?

Lukija ihmettelee, minkä takia Verkatehtaan pysäköintialueella saa pysäköidä ilmaiseksi lauantaisin kello 14:stä eteenpäin, mutta Paasikiventien toisella puolella sijaitseva sorapysäköintialue on maksullinen lauantaisin kello 20:een asti.

Miksi läheisillä pysäköintialueilla on erilaiset pysäköintiajat, Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kulmala?

Ero johtuu siitä, että Verkatehtaan puoleista pysäköintialuetta hallinnoi Verkatehtaan osakeyhtiö. Heidän yhtiönsä on halunnut pitää päiväpysäköinnin maksullisena, jotta niin sanotun työpaikkapysäköinnin saa poistettua. Illalla Verkatehdas tarjoaa tapahtumiinsa tuleville ilmaisen pysäköinnin, ja heidän puoleinen pysäköintialue on tällöin vapaana. Ymmärrän tämän hyvin, koska se palvelee Verkatehtaan käyttäjiä.

Soraparkki on taas vuokrattu Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:lle. Yhtiön hallitus päätti tehdä pysäköintiajasta pitkän, jottei soraparkkiin ilmestyisi niin paljon pitkäaikaispysäköitsijöitä. Tällöin soraparkin aluekin vapautuu Verkatehtaan asiakkaille käytettäväksi.

Eikö pysäköintiaikoja voi yhtenäistää?

– No pysäköintiyhtiö maksaa alueen hoidon ja ylläpidon. Kyllä se sora-alueenkin ylläpito vain maksaa rahaa, vaikka tänä talvena päästiin talvihoidolla suhteellisen vähällä. Joka pysäköinnistä nauttii, voi siitä vähän maksaakin. Hämeenlinnan pysäköintihinnat ovat noin euron tunnissa. Muissa kaupungeissa näille Hämeenlinnan halvoille hinnoille naureskellaan, että onpas huokeaa.

Jos pysäköintiyhtiö ei saa pysäköinnistä rahaa, se menettää mahdollisuutensa maksaa alueen vuokraa kaupungille.

(HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic