Kanta-Häme

Miksi kesäteatterin lippujen eläkeläisalennus on niin mitätön?

Hämeenlinnan kesäteatterin eläkeläislippu on ainoastaan kaksi euroa normaalihintaista edullisempi. Kun eläkeläislipun hinta on 20 euroa, muut alennusryhmät, kuten opiskelijat ja työttömät, pääsevät teatterin katsomoon 12 euron hintaisella lipulla.

Hämeenlinnan kesäteatterin tuottaja Martti Töttölä, miksi eläkeläinen joutuu maksamaan lipusta lähes täyden hinnan?

– Lippujen hinnoittelussa on ollut samanlainen käytäntö jo ainakin 40 vuoden ajan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun saamme siitä palautetta.

– Hintaero on linjassa myös muiden kesäteattereiden ja esimerkiksi Hämeenlinnan teatterin kanssa. Niissäkin eläkeläislippu on opiskelijalippua kalliimpi.

Työttömät ja nuoret käyvät tunnetusti teatterissa eläkeläisiä harvemmin. Onko eläkeläislippu kalliimpi siksi, että eläkeläisten luotetaan tulevan paikalle joka tapauksessa, hinnasta riippumatta?

– Kyse ei ole siitä. Uskomme, että nuorten innostus teatteriin riippuu enemmän näytelmästä kuin lippuhinnasta. Eläkeläislipun hinta on perusteltu, sillä keskimäärin eläkeläisillä on rahaa käytettävissään opiskelijoita ja työttömiä enemmän.

Aiotaanko lippujen hintoja tarkastella myöhemmin?

– Ei ainakaan kesken kauden. Teatterin taloudellisen tilanteen vuoksi lippuhintojen laskeminen ei ole millään tavalla mahdollista.

– Meillä hintamuutos voisi tarkoittaa korkeintaan opiskelija- ja työttömyysalennuksista luopumista. En näe sitäkään millään tavalla mielekkäänä ratkaisuna. (HäSa)

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic