fbpx
Kanta-Häme

Miksi kotihoidosta keskustellaan juuri nyt?

Tänä keväänä Hämeenlinnassa on puhuttanut uudistuneen kotihoidon järjestelmän ja kiertävän hoitajatiimin kangertelu. Vanhusten kotihoidon ajankohtaistilanteesta järjestetään kuulemis- ja keskustelutilaisuus Raatihuoneella ensi viikon tiistaina 7. kesäkuuta.

Mukana on kaupungin ikäihmisten palveluiden johtoa, ja tilaisuuden järjestävät Hämeenlinnan Vanhusneuvosto sekä Ikäihmisten vaikuttajaraati.

Miksi kotihoidon tilanteesta järjestetään tilaisuus juuri nyt, Hämeenlinnan Vanhusneuvoston puheenjohtaja Anna-Liisa Torvinen?

– Ihmiset ovat nyt hyvin kiinnostuneita vanhustenhoidosta ja kotihoidon tilanteesta Hämeenlinnassa ja etenkin valtakunnallisesti. Tämä on ajankohtainen ja tärkeä asia.

– Haluamme kuulla sekä asiantuntijoiden että asiakkaiden mielipiteitä, ja toivomme paikalle myös kotihoidon työntekijöitä. Tavoitteena on keskusteleva foorumi, jossa kaikki pääsevät ääneen.

Vaikuttaako tilaisuuden pitoon Hämeenlinnan vanhusten kotihoidon tilasta ja uudistuksista käyty vilkas julkinen keskustelu?

– Osittain kyllä, mutta keskustelu vanhusten hoidosta on nyt kovaa koko valtakunnassa. Hämeenlinnassa palvelutyytyväisyyskyselyiden tulokset ovat olleet hyviä, mutta toki jotain negatiivistakin pullahtaa jostain ilmoille. Jos jotain ilmenee, aina voi korjata. Pääasia ei ole kritisointi vaan rakentava keskustelu. HÄSA

Menot