Kanta-Häme Janakkala

Miksi kunnanjohtaja Tanja Matikaisen irtisanoutumista ei ollut kunnanhallituksen maanantain esityslistalla?

– Tämä oli 14. budjetti, jota olen ollut tekemässä – ja vaikein, Pirjo Alijärvi sanoi. Vasemmalla kunnanjohtaja Tanja Matikainen. Kuva: Esko Tuovinen
Kunnanhallituksen puheejohtaja Pirjo Alijärvi (kuvassa oikealla) arvioi, että Janakkalaan saadaan uusi kunnanjohtaja aikaisintaan loppukeväästä. Arkistokuva: Esko Tuovinen

Miksi Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikaisen irtisanoutumisesta ei ollut mainintaa maanantaisella kunnanhallituksen esityslistalla, kunnanhallituksen puheenjohtaja Pirjo Alijärvi (Sd.)?

– Lista jouduttiin lähettämään eteenpäin jo keskiviikkona. Asioita valmistui lähettämisen jälkeen. Tämmöinen tekninen syy. Ei siinä sen kummempaa ollut. Kunnanhallitus voi ottaa käsittelyyn asioita pöydältä tai lisälistan kautta, ei se ole mitenkään tavatonta.

Milloin saitte tiedon irtisanoutumisesta?

– Asiasta neuvoteltiin ja hän (Matikainen) jätti irtisanoutumisensa torstaina.

Lue myös: Luottamuspula johti Janakkalan kunnanjohtajan lähtöön – Matikainen kuitenkin kiistää luottamuspulan

Miten uuden kunnanjohtajan rekrytoinnin kanssa edetään?

– Tavoitteena on, että saadaan käynnistettyä hakuprosessi jo ennen vuoden vaihdetta. Meillä on kokouksia vielä joulukuussa, jolloin näitä päätöksiä voidaan tehdä.

Kauanko menee, että Janakkalassa on uusi kunnanjohtaja?

– Varmasti vie loppukevääseen. Pitää olla kohtuullinen hakuaika, että ehditään saada hyviä hakemuksia. Sen jälkeen päätetään haastateltavat, pidetään haastattelukierrokset ja todennäköisesti toinenkin haastattelukierros. Jos päätämme, että lähetetään testeihin, se vie hetken aikaa. Kunnanhallitus tekee esityksen valtuustolle. Valtuustolla on valittavissa kaikki pätevät virkaa hakeneet. Sitten tulevat valitusajat ja mahdollisesti valittavan henkilön irtisanomisaika.

– (Talous- ja hallintojohtaja) Jenny Jokela jatkaa sijaisena tammikuun loppuun. Sitten katsotaan, miten vt-järjestelyt hoidetaan.

Onko johtajasopimusta mietitty ennakkoon?

– Ei vielä. Lausuin yhdessä kohtaa, että varmasti olisi syytä miettiä, olisiko uudessa johtajasopimuksessa mahdollinen erokorvaus lyhyemmältä ajalta. Johtajasopimus on kollektiivin ratkaistavissa ja neuvoteltavissa. Se on koko luottamuselimen ratkaisu. HäSa.

Otsikkoa muutettu 27.11. kello 18.19. sana kokouslista muutettu esityslistaksi. 

Päivän lehti

19.2.2020