fbpx
Kanta-Häme

Miksi lähdet Hämeenlinnasta, Tatu Pohjola?

Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön pitkäaikainen konserttituottaja Tatu Pohjola jättää tehtävänsä syksyllä.

Miksi lähdet Hämeenlinnasta?

– Sain uuden työpaikan Aalto-yliopistosta Suomi 100 -projektipäällikkönä. Tämä on hieno tilaisuus päästä mukaan juhlavuoden järjestelyihin.

Mitä teet?

– Seuraan budjetointia ja katson, että asiat etenevät, niin kuin on sovittu.

Oliko päätös helppo?

– Kyllä joo, tavallaan oli. Hämeenlinnassa on ollut tiukkoja vuosia, ja tuntuu, etten ole voinut tehdä täystehoisesti sitä, mitä työhöni kuuluu.

Miten Hämeenlinnan tämän syksyn konsertit tuotetaan?

– Osa yksityiskohdista on vielä pimennossa. Valintani on niin tuore juttu. Esimieheni Erkki Korhosen kanssa olen keskustellut jonkinlaisesta siirtymäajasta. Tuotan ainakin vielä Sibeliuksen syksy -festivaalin. Uutta tuottajaa toivotaan kehiin mahdollisimman nopeasti.

– Toivon Hämeenlinnan konserttituotannon kehittyvän edelleen. Se ei saisi kaatua yhden ihmisen poislähtöön, ja tuskin kaatuukaan.

Miten toimintaa Hämeenlinnassa pitäisi kehittää?

– Olen ollut pettynyt siihen, ettei ole löytynyt aitoa yhteistyön henkeä. Jos kaikki kulttuurin ja kulttuurimatkailun parissa työskentelevät olisivat tehneet yhteistyötä, esimerkiksi Sibeliuksen juhlavuosi olisi voinut houkutella enemmän matkailijoita. Kotkan ja Turun seuduilla markkinointiyhteistyötä tehdään helposti kuntarajojenkin yli.

– Nyt yhteistyö kaatui oman edun tavoittelemiseen ja lyhytnäköisyyteen. Kaupungin poliittisen ja virkamiesjohdon toiminta ei ole ollut motivoivaa. He voisivat käyttää pelkän kepin sijasta keppiä ja porkkanaa.

Voisitko joskus palata Hämeenlinnaan?

– On täällä paljon hyvää. Potentiaalia on. Monilla yksittäisillä ihmisillä on oikeata asennetta ja yrittämisen henkeä. Toivonkin, joskus tulisi tilaisuus hyödyntää Hämeenlinnassa saamiani oppeja myös Hämeenlinnan alueella. Asioita jää nyt tekemättä. HäSa

Menot