Kanta-Häme

Miksi Leimarakentajat tarjoaa rivitaloasuntojaan nyt myös vuokralle?

Leimarakentajat oy markkinoi Hämeenlinnan Sammon alueelle valmistuvia rivitaloasuntoja uudenlaisella tavalla. Sen lisäksi että asunnot ovat myynnissä, tarjotaan niitä nyt myös vuokralle. Vuokrasopimuksen tehneille taas tarjotaan mahdollisuus ostaa asunto 1–5 vuoden aikana itselleen. Optio ei ole sitova.

Jos asunnon päättää myöhemmin lunastaa itselleen, lupaa rakennusliike hyvittää osakkeen hinnasta kaikkiaan 20 prosenttia maksetuista vuokrista. Lunastushinnan luvataan pysyvän samana, vaikka osakkeen arvo vuokra-aikana nousisikin. Sammon lisäksi Fiksu-kotien nimellä markkinoitavia kohteita on myös Hyvinkäällä.

Reiluun 1100 euroon vuokrattavan kolmion myyntihinnasta esimerkiksi voisi viiden vuoden vuokralla olon jälkeen saada hyvitystä reilut 13 000 euroa.

Mistä idea moiseen järjestelyyn, Leimatalojen myynnistä ja markkinoinnista vastaava Susanna Klimoff?

– On huomattu, että tuotteillemme on kysyntää, mutta ihmiset eivät tahdo päästä asuntoihin kiinni. Lainansaanti on vaikeutunut ja asuntojen myynti on ketjuuntunut. Lisäksi vuokratarjonta ei ole aina ihan kohdallaan – kaikki kohteet eivät ole ehkä niin viehättäviä kuin toivotaan.

Onko tämä myös rakentajalle keino saada etenkin isommat ja tällä hetkellä hitaammin kauppansa tekevät isot asunnot pois käsistään?

– Kyllä. Lunastushan on vapaaehtoinen, ja tilanne katsotaan tapauskohtaisesti.

Miten konsepti kehitettiin?

– Se tuli puhtaasti siitä, että asuntokyselyt on kaatuneet erinäisiin syihin. Monet asiakkaistamme on nuoria pariskuntia, joilla ei välttämättä ole vielä tarpeeksi säästöjä päästäkseen kiinni omaan asuntoon. On myös ikäihmisiä, jotka myyvät omakotitalonsa pois ja tulevat osaksi vuotta asumaan rivitaloon ja muuttamat osaksi vuotta ulkomaille. Omakotitalojen kauppa on nyt hidastunut ja nuorille tämä taas mahdollistaa tavallaan omarahoitusosuuden säästämisen.

– Meille yhdenlainen herätys oli myös se, kun eräältä tutulta kuulimme erään vuokralle tarjotun uudiskohteen vetäneen hurjasti kyselyitä. Mietimme, että, näinkin voisi olla.

Ovatko Fiksu-kohteet herättäneet kiinnostusta?

– Joulun välipäivinä laitettiin yksi lehti-ilmoitus ja lisäksi Fiksu-koteja mainostettiin Facebook-sivuillamme. Neljästä yksiöstä ja neljästä kaksiosta kaikki menivät saman tien. Hakemuksia on ollut oikeastaan ihan jonoksi asti. Kahdeksasta kolmiosta viisi on mennyt viikonlopun aikana. Näyttää siltä, että tämä on tavoittanut ihmiset.

Aikooko Leimarakentajat hyödyntää konseptia jatkossakin?

– Tässä vaiheessa kokeillaan vain näillä kahdella kohteella. Olemme miettineet, että tulevaisuudessa voitaisiin joku kohde toteuttaa puhtaasti tällä tavalla Sammon alueelle nyt valmistuvan kohteen tuntumaan. (HäSa)