fbpx
Kanta-Häme

Miksi liikennevalot eivät toimi Viipurintiellä?

Liikennevaloissa Viipurintien, Aulangontien ja Harvialantien risteyksessä on todettu kaapelivika, jonka korjaamiseen menee vielä vähintään ensi viikko. Kaupunkilaisia kehotetaan varovaisuuteen kyseisessä risteyksessä. Kuva: Sara Aaltio

Liikennevalot ovat olleet päiväkausia poissa toiminnasta Aulangontien, Viipurintien ja Harvialantien risteyksessä, joka on yksi Hämeenlinnan vilkkaimmin liikennöidyistä risteyksistä.

Mistä on kyse, liikennesuunnittelija Eelis Kuisma Hämeenlinnan kaupungilta?

– Siellä on kaapelivika. Vettä on mennyt kaapelin sisään, ja jäätyessään kaapeli on rikkoutunut. Tarkka sijainti on selvityksen alla. Vioittunut kaapeli on vaihdettava, mikä vaatii kaivutöitä. Korjaustyöt ovat käynnissä (eivät viikonloppuna).

Koska vika on havaittu?

– Liikennevalotietoja keräävään järjestelmään on kirjautunut 24.12. kello 10.24 hälytys, ettei järjestelmä saa yhteyttä liikennevalojen ohjauskojeeseen. Ongelmat ovat alkaneet silloin, mutta en osaa sanoa onko risteys mennyt saman tien kokonaan pimeäksi vai vasta myöhemmin.

Kuinka paha vika on?

– Kyseessä on poikkeuksellisen harvinainen ja paha vika lähinnä siksi, että se on pahimmassa mahdollisessa risteyksessä. Ei tällaisia usein ole.

Paikan päältä risteyksestä tavoittui perjantaina yhdyskuntarakentaja Tero Koskinen. Miten kauan korjaustöissä menee?

– Ainakin ensi viikon liikennevalot ovat pois päältä. Ihmeitä pitää tapahtua, jos tämä on ensi viikolla valmis.

Miten vikaa etsitään?

– Avaamme tolppien juuret. Maa on jäässä, joten sulattamiseen menee aikaa. Joudumme käymään läpi puolet tolpista eli seitsemän tolppaa. Todennäköisesti emme joudu teitä avaamaan, mutta varmaa se ei ole. Perjantaina kaivoimme auki kaksi tolppaa.

Miten tienkäyttäjiä on varoitettu tilanteesta?

– Tietyömerkit on joka suuntaan. Nopeudet on laskettu 30 kilometriin tunnissa. Vielä kun joku noudattaisi sitä. Onnettomuuksia emme ole nähneet, mutta läheltä piti -tilanteita jatkuvasti.

Hämeenlinnan kaupunki tiedotti ongelmasta hyvin lyhyesti perjantai-iltapäivällä Hämeen Sanomien kyseltyä ensin asiasta. Asiasta tietävät olivat lomilla, ja sekä Eelis Kuisma että Hämeen Sanomat saivat parhaiten tietoa työmiehiltä paikan päältä. HÄSA

Menot