fbpx
Kanta-Häme

Miksi lipunmyynti säilyy Hyvinkään asemalla?

Valtion junayhtiö VR ilmoitti maanantaina sulkevansa lipunmyynnit Riihimäen ja Hämeenlinnan rauntatieasemilla tammikuun alussa. Sen sijaan lipunmyynti säilyy Hyvinkäällä, vaikka esimerkiksi Intercity-junat eivät pysähdy kaupungin asemalla.

Miksi lipunmyynti säilyy Hyvinkään juna-asemalla, VR:n matkustajaliikennejohtaja Maisa Romanainen?

– Nämä ovat tietysti hyvin tarkkaan mietitty siitä näkökulmasta, millaista asiakaskuntaa on milläkin asemalla, ja mitä lähiasemia siellä on ja minkä tyyppisiä lippuja kultakin asemalta ostetaan.

– Ottamatta kantaa vertailukohtiin, niin Hyvinkää on iso vyöhykeliikenteen asema. Näin ollen siellä myydään tyypillisesti paljon yksittäisiä kertalippuja. Asiakasvirrat ovat siellä aika isoja, ja näin ollen Hyvinkää päätyi säästettävien listalle.

Muun muassa Riihimäki kuuluu pääkaupunkiseudun työssäkäyntialueeseen, onko siellä asiakasmäärät pienempiä kuin Hyvinkäällä?

– Ei välttämättä, mutta asiakkaan lipunostokäyttäytyminen saattaa olla erilainen. En tosiaan lähde yksittäisiä asemia vertailemaan, mutta päätökset ovat olleet yksinomaan kaupalliset.

Aikooko VR vielä tarkistaa omaa lipunmyyntiverkostoaan vai mennäänkö näin?

– Tällä hetkellä mennään tietysti näillä. Lipunmyyntiasemilta ostettujen lippujen määrä pienenee ihan kuukausittain. Kokonaismatkamääräthän kasvavat meillä, mutta tämä myyntiosuus pienenee. Sitten aika näyttää. HäSa

Menot