Kanta-Häme

Miksi loton jättipotti kasvaa niin hitaasti?

Lotossa on tänään jaossa jättipotti 13,9 miljoonaa euroa. Kenelläkään ei ole ollut seitsemää oikein sitten kierroksen 50/2014. Päävoiton potti kasvoi alkuun muutamilla miljoonilla, viime viikkoina enää muutamilla sadoilla tuhansilla euroilla per kierros. Veikkauksen tiedottaja Leena Seppänen, miksi?

– Loton säännöissä määritellään niin, että kuluvalta kierrokselta pelatusta summasta jaetaan päävoittoon 17 prosenttia. Myös ns. säästössä olevia summia voidaan käyttää tulevilla kierroksilla korottamaan pottia. Näin pelaamisesta tulee houkuttelevampaa. Tämä on se logiikka.

– Yhtiön määrittelemällä tavalla voidaan myöskin muita voittoluokkia korottaa. Moni asiakas on kommentoinut, että voi kun muillakin voittoluokilla voisi voittaa vähän enemmän. Siksi olemme tehneet päätöksen, että myös kuusi ja yksi lisänumero -tuloksella voittaa enemmän. Silläkin voi päästä jo miljoonavoiton makuun.

– Vuoden aikana tämä toki tasoittuu. Reilu 40 prosenttia myynnistä palautuu asiakkaille voittoina.

Onko loton jättipotilla kattoa?

– Eurojackpotissahan on määritelty, että voittosumma on 10–90 miljoonaa. Lotolla ei tällaista säännöissä määriteltyä voittokattoa ole, mutta käytännössä toimitaan näin, että voittosummaa aletaan jakaa alempiin voittoluokkiin.

Kuinka pitkä on loton historian pisin päävoitoton putki?

–Meidän tietojemme mukaan olemme nyt sellaisessa putkessa. Tosiaan kahdeksan arvontaa ilman täysosumaa. (HäSa)