Kanta-Häme

Miksi Proxion Train luennoi rataturvallisuudesta Hamkissa?

Pieksämäkeläinen Proxion Train oy on rautatieoperaattori, jonka tavoitteena on aloittaa liikennöintipalvelujen tarjoaminen Suomen rataverkostossa lähivuosina. Yrityksen kehityspäällikkö Hannu Lehikoinen vetää maaliskuussa Hämeen ammattikorkeakoulussa kaksi kurssia junien kulunvalvonnasta.

Hamkin projektipäällikkö Marja Savolainen, miksi luennoitsijaksi on valittu kaupallisen tahon edustaja eikä viranomaiskouluttajaa?

– Taustalla on semmoinen järjestely, että liikennevirasto tilaa meiltä koulutuksia. He antavat aiheen, ja Hamk organisoi järjestelyt. Hannu Lehikoinen on ollut kirjoittamassa liikennevirastolle opasta junien kulunvalvonnasta. Hän on tällä hetkellä aiheen paras asiantuntija, ja siksi hän on myös luennoimassa meillä.

– Kurssien tilaajat voivat itse toivoa kouluttajia ja Lehikoinen on tullut nimenomaan toiveena liikenneviraston puolelta.

Maallikosta vaikuttaa hieman erikoiselta, että kouluttaja tulee yrityksestä, joka ei vielä edes operoi Suomen rataverkossa.

– Kyllä, pienet ovat piirit. Myöskään kohderyhmä, jolle näitä kursseja markkinoidaan, ei ole kauhean iso. Monesti koulutuksissa melkein samat ihmiset ovatkin. (HäSa)

Päivän lehti

2.4.2020