Kanta-Häme

Miksi stand upilla rahoitetaan jalkapalloa?

Stand up -koomikot Joonas Korhonen, Antti Haapala, Jani Salo ja Tommi Tuominen järjestävät Stand up your ground -nimisen hyväntekeväisyyskeikan hämeenlinnalaisen jalkapalloilun hyväksi.

Hämeenlinnalainen Korhonen voitti viime vuonna stand-upin vuoden tulokas -kilpailun.

Tapahtuman tuotto ohjataan kokonaisuudessaan FC Hämeenlinnan pelaajille.

Joonas Korhonen, mistä on kysymys?

– Sain ajatuksen hyväntekeväisyyskeikasta viime keväänä, eikä kollegoiden mukaan houkuttaminen ollut vaikeaa. Jalkapallo on lähellä sydäntä. Olen sekä pelannut itse että käynyt aktiivisesti seuraamassa FC Hämeenlinnan pelejä jo vuosikausia.

– Tavoite on, että illan tuotoilla pojat saisivat järjestettyä vaikkapa saunaillan.

Miksi urheilijat tarvitsevat taiteentekijöiden tukea?

– Minusta koko vastakkainasettelu on aina ollut vähän hölmö. Sekä jalkapallo että stand up herättävät tunteita ja ovat siten mielestäni myös kulttuuria.

– Iso osa urheilijoista on kiinnostunut kulttuurista samalla tavalla kuin iso osa taiteilijoista harrastaa urheilua tavalla tai toisella. Hyväntekeväisyyskeikkoja voisi järjestää jopa nykyistä enemmän.

Mitä illan ohjelmisto pitää sisällään?

– Ainakin oma osuuteni on ihan vakiosettiä.

– Jos koomikko tekee vuositasolla tekee 20–30 minuutin mittaisen uuden klubisetin, on se jo aika hyvin. Sitä voisi verrata vaikka siihen, jos artisti tekisi vuosittain aina uuden levyn.

Minkälainen paikka Hämeenlinna on esiintyä?

– Tämähän on tavallaan Suomen stand-upin mekka! Juuri siksi uskon, että haasteitakin riittää, sillä yleisö on varmasti vaativa ja asiaan perehtynyt. (HäSa)

Stand up your ground lauantaina Ale Baarissa kello 21.

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic