Kanta-Häme

Miksi suositussa aamujunassa oli vain yksi vaunu?

Hämeenlinnasta Tampereelle aamuseitsemältä menevä taajamajuna 373 liikennöitiin maanantaina ja tiistaina vain yhdellä yksiköllä.

Ainoa vaunu täyttyi jo Hämeenlinnassa ääriään myöten, eikä kukaan mahtunut kyytiin enää Toijalasta tai Lempäälästä. Junavuoro on suosittu työmatkalaisten keskuudessa, ja ennen siinä on ollut kaksi yksikköä.

VR:n uudet aikataulut tulivat voimaan sunnuntaina.

Miksi junavuoro liikennöitiin vain yhdellä yksiköllä, VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen?
– Tämä ei ollut tarkoituksenmukaista, vaan kalustosta on ollut pulaa. Asian pitäisi olla korjaantunut keskiviikon vuorolla, ja yksiköitä olla sama kaksi kappaletta kuin aikaisemminkin.
– Aikataulut ja yksiköiden määrä eivät ole sidoksissa keskenään. 60 000 reittikombinaation mahtuu tilanteita, ettei rakenne toimi niin kuin pitäisi. Kaluston kiertoa säädetään koko ajan kysynnän mukaan.

Uudet aikataulut näkyvät VR:n verkkosivuilla. Aikatauluhaku ehdottaa nyt neljää eri vuoroa, joilla pääsisi Hämeenlinnasta Helsinkiin kahdella Pendolinolla. Junaa tulisi vaihtaa Tampereella, eli matka-aika ja hinta olisivat kaksinkertaiset.

Mistä tämä johtuu, Maisa Romanainen?
– Hakukone näyttää kaikki mahdolliset reittiyhdistelmät tiettyjen pisteiden välillä. Tarkoitus ei ole ollut ärsyttää ketään, vaan olemme järjestelmän varassa.
– Tulos perustuu järjestelmän tekemään hakuun, eli Tampereella vaihdon vaativia vaihtoehtoja ei ole erityisesti suunniteltu. HÄSA

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic