fbpx
Kanta-Häme

Miksi tekonurmelle ei pääse, jos se on vapaa?

Saako tekonurmelle mennä potkimaan jalkapalloa, jos siellä ei ole varattua vuoroa, Hämeenlinnan liikuntahallien työnjohtaja Pertti Sopenperä?

– Tekonurmialue on lukittuna. Se aukaistaan sen mukaan, kun vuoroja on varattu. Omia aikojaan tekonurmelle ei saa mennä.

Miksi sinne ei pääse?

– Meillä on tietyt pelisäännöt. Se on meidän toimitusjohtajan ajatus. Pullerin nurmikentät ovat vieressä ja niille voi mennä urheilemaan, jos ei ole varattua vuoroa.

Lapsia on uhattu muun muassa poliisien kutsumisella, jos tekonurmelle on menty ilman lupaa. Pitääkö tämä paikkansa?

– Kyllä henkilökunta ajaa sieltä porukan pois, jos ei ole varattua vuoroa.

Miksi tekonurmelle ei saa mennä, jos ei ole varattua vuoroa, toimitusjohtaja Jorma Hassinen?

– Tekonurmella pätevät samat säännöt kuin sisäliikuntatiloissa, sellaiseksi se on luokiteltu. Se on ihan normaali käytäntö. Paikalla pitää olla vastuuhenkilö ja myös meidän pitää hoitaa kenttä kuntoon maksetulle vuorolle. Hämeenlinnan valtuuston mukaan tekonurmen tuloilla pitää kattaa sen menot. Talvella emme voi vakuuttaa, että kenttä olisi aina kunnossa, jos sinne saisi kuka vain koska vain mennä. Eihän palloiluhalliinkaan saa mennä kuin varatuilla vuoroilla.

Kuinka paljon asiasta valitetaan?

– Yksittäisiä valituksia ja selvityspyyntöjä tulee silloin tällöin.

Kaupunkilaisia kannustetaan liikkumaan. Eikö tämä käytäntö estä sen? Esimerkiksi talvisaikaan ei ole paljon mahdollisuuksia omatoimiseen jalkapalloharjoitteluun?

– Siitä pitää seurojen ottaa vastuu ja ryhtyä järjestämään vapaita vuoroja, jos niille on tarvetta. Palloiluhallissa tällaisia seurojen vuoroja on. HÄSA

Menot