Kanta-Häme

Miksi Vanajaveden opiston ilmoittautuminen ruuhkautui taas?

Tiistai-iltana Vanajaveden opiston verkkosivut ruuhkautuivat pahasti, kun ihmiset ryntäsivät verkkoon ilmoittautumaan syksyllä alkaville liikunnan ja tanssin kursseille.

Opiston sivuilla oli usean tunnin ajan ilmoitus ongelmista, jotka olivat aiheutuneet sivujen ylikuormittumisesta. Palvelimen yhtäaikaista käyttäjämäärää rajoitettiin ja sivustolle luotiin tilapäinen sivu, minkä jälkeen ilmoittautuminen alkoi jälleen sujua.

Rehtori Outi Itäluoma, ilmiö taitaa olla jokavuotinen, eikö opistolla pystytä varautumaan siihen?

– Viime vuonna ilmoittautumiset eivät itse asiassa menneet tukkoon. Tiistainakin pääsi jo kahdeksalta ihan hyvin läpi. Aikojen alussa on ollut vielä pahempia tukoksia, ja tiedän että eri puolilla Suomea tilanne on vielä vaikeampi kuin meillä. Joka vuosi systeemiä kuitenkin kehitetään.

Vanajaveden opiston ilmoittautumispalveluin uudistui tänä vuonna. Uuden systeemin piti olla yksinkertaisempi ja nopeampi, mutta onko se?

Tämä Hellevi-ohjelma on suomalaisten kansalaisopistojen yleisesti käyttämä ohjelma. Palvelun tuottaja uudisti sitä kesän alussa. Ilmoittautuminen on nyt sujuvampaa, kun kurssit löytyvät helpommin, ja sivusto ei näytä niin paperinmakuiselta kuin ennen.

– Jos ohjelma tukkeutuu, täytyy ottaa yhteyttä palvelun tuottajaa, jotta he voivat parantaa sitä. Ohjelma kyllä kehittyy jatkuvasti, ja jo eilen otettiin taas yhteyttä ja kerrottiin tukoksista ilmoittautumisissa.

Miten nopeasti halutuimmat kurssit täyttyvät?

– Halutuimmat kurssit voivat olla täynnä jo sekunneissa. Liikuntakursseista esimerkiksi pilates ja paritanssi kuuluvat suosituimpiin. Myös vesijumppa on todella suosittua. Opiskelijavetonaula on ollut kahvakuula.

– Muista kursseista kielikurssit, puutyökurssit, valokuvauskurssit ja luovan kirjoittamisen kurssit täyttyvät nopeasti.

Keskiviikkona aukesi ilmoittautuminen myös muille kursseille, miten se sujui?

– Nyt ihmiset ovat päässeet hyvin läpi sekä netistä että puhelimista. Ilmoittautuneita oli keskiviikkoiltana joka tunti noin sata enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

 

 

 

 

 

Päivän lehti

4.6.2020