Kanta-Häme

Miksi vaunutiedot eivät näy näyttötauluilla?

 

Alkuvuoden aikana rautatieasemien laitureilla olevista sähköisistä näyttötauluista on puuttunut usein tieto tulossa olevan junan vaunujärjestyksestä, mikä on aiheuttanut sekaannusta junaan nousevien keskuudessa.

Liikenneviraston ylitarkastaja Kimmo Timonen, oletteko tietoinen ongelmasta?

– Järjestelmäämme tehtiin joulun alla iso päivitys, joka meni toimittajan näkökulmasta vähän huonosti. Virheitä on paikkailtu siitä saakka.

– Minulla ei ollut tiedossa, että se olisi vaikuttanut vaunukokoonpanojen näkymiseen. On mahdollista, että ongelma on peräisin VR:n päästä. VR tekee vaunukokoonpanot ja jos lähtötietoa ei ole, ei järjestelmä voi tietenkään sitä näyttää. Epäilen, että jotakin kummallista on tapahtunut siellä lähtöpäässä.

VR:n viestintäasiantuntija Annikka Itkonen, onko ongelma teille tuttu?

– Tällaista ongelmatiikkaa on jonkin verran viime aikoina ollut. Pahoittelemme, että siitä on ollut matkustajille harmia.

Mistä vika johtuu?

– Tieto siirtyy monen eri järjestelmän välillä ja jos kulkutiedot eivät tule näytölle, voi olla kyse jonkin kokonaisuuteen kuuluvan yksittäisen järjestelmän viasta tai järjestelmien välisen tietoliikenteen häiriöstä.  Ongelma on tiedossa ja VR ja liikennevirasto tekevät yhteistyössä töitä, jotta se saadaan selvitettyä. (LM–HäSa)