Kanta-Häme

Milectria leikkaa Parolan tehtaalta parikymmentä

Milectria aikoo irtisanoa parikymmentä ja lomauttaa työntekijöitään Parolan tehtaaltaan. Tuotantojohtaja Tatu Piilola kertoo, että yhtiöllä loppui ison asiakkaan projekti, mikä vähentää henkilöstön tarvetta.

– Olemme saaneet korvaavia töitä. Se ei kuitenkaan poista tosiasiaa, että työtä ei ole yhtä paljon kuin ennen. Parikymmentä henkilöä on tämän hetken arvio vähennyksen tarpeesta.

Piilola pitää henkilöstön tarpeen muutosta tavanomaisena alan alihankintayrityksessä. Hän muistuttaa, että päämiehet tekevät myös projektitoimituksia asiakkaille. Milectria valmistaa erilaisia sähkökeskuksia ja kaapelisarjoja.

– Työvoiman sovittaminen on meillä arkipäiväistä. Tapauskohtaisesti joudumme irtisanomaan tai lomauttamaan henkilöstöä.

Piilola sanoo, että henkilöstöä irtisanomaan, jos töille ei näy jatkoa. Hän pitäisi epäreiluna työntekijöiden roikottamista lomautettuina, vaikka töitä ei ole näkyvissä. Toisaalta lomauttamalla halutaan pitää tuotantoa iskukunnossa, jos töitä on tulossa.

Parolassa on sata työntekijää

Milectrialla on yhteensä noin 240 työntekijää, joista satakunta on Parolassa. Parolassa on myös yrityksen hallinto ja myynti. Yrityksen toinen tuotantoyksikkö on Viron Pärnussa.

– Kyse ei ole siitä, että siirtäisimme tuotantoa Viroon. Meillä on sama tilanne myös Virossa. Sovimme asiakkaiden kanssa tapauskohtaisesti, missä valmistus tapahtuu.

Milectrian asiakkaina on Patrian, Kongsbergin ja BAE:n kaltaisia suuria puolustusteollisuusyrityksiä. Milectria on rakentanut johdinsarjoja muun muassa Patrian AMV-panssariajoneuvoihin. Se tekee alihankintaa myös siviiliyrityksille kuten Konecranesille ja Movaxille.

– Kilpailu on alalla kovaa. Varmaan koskaan ei tule helppoja aikoja, Piilola sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

2.6.2020