Kanta-Häme

Millä perusteella Tuuloksen bensa oli alessa?

Kauppakeskus Tuulosen yhteydessä oleva Neste on mainostanut pylonissaan bensa-alea. Tiistaina Tuuloksen asema myi 95E10-bensiiniä hintaan 1,639 euroa per litra. Jos alennuksella olisi viitattu esimerkiksi viiden prosentin alennukseen, normaalihinnan olisi pitänyt olla 1,725 euroa.

Tiistaina halvin 95-bensiini maksoi Polttoaine.net-sivustolle ilmoitettujen tietojen mukaan 1,549 euroa.

Onko asiakkaita yritetty huijata, Neste Tuuloksen kauppias Juha Taavitsainen?

– Ei missään tapauksessa mitään huijata. Jos hintoja piiloteltaisiin tai muuta, voisi puhua, että jotain huijausta on tekeillä. Mutta varmaan näit, että hinnat olivat siinä samassa tolpassa näkyvillä kuin mainos.

– Jos ajatellaan, mikä on polttonesteen normaali hinta, sinähän voit kertoa minulle, mikä sellainen on.

Polttoaine.netin mukaan 95:n halvin hinta maanantaina oli 1,539 euroa per litra.

– Yksittäisiä pistoja varmasti on. Jos ajatellaan hintatasoa 1,53, se on arviolta noin viisi senttiä alle sisäänostohintojen. Polttoaineyhtiöiden operoimat kylmäasemat pystyvät joskus myymään helpostikin kauppiasasemien sisäänostohintojen alle.

– Tällä hetkellä hinnoissa on korotuspainetta. Vaikka sisäänostohinnat ovat nousseet, pumppuhintoja ei ole juurikaan nostettu.

Onko ale-mainos edelleen perusteltu?

– Teemme polttoainekauppaa muutaman sentin katteella. Kun kate on todella pieni, on perusteltua käyttää mainosta. Kun seuraavan kerran hintamuutoksia tulee, mainos siitä mahdollisesti poistuu. (HäSa)