fbpx
Kanta-Häme

Millaiset ovat missin häät, Lotta Hintsa?

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa ja hänen NHL:stä SHL:ään Ruotsiin siirtyvä jääkiekkoilijapoikaystävänsä Kristian Näkyvä sanovat toisilleen tahdon Vanajanlinnassa 18.kesäkuuta. Häitä on suunniteltu viime talven ajan Pohjois-Amerikassa.

Miksi menette juuri Vanajanlinnassa ja Hämeenlinnassa naimisiin, Lotta Hintsa?
– Rakastuin Vanajanlinnaan jo missikiertueella. Olin kuullut paikasta paljon hyvää jo etukäteen, ja vanhempani olivat olleet siellä juhlissa. Missikiertueella pääsin itse tutustumaan siihen paremmin ja kaikki oli niin hyvää: ruoka, ihmiset ja miljöö. Kun Kristian kosi minua, ei oikeastaan ollut mitään muita vaihtoehtoja, joita olisimme miettineet hääpaikaksi. Vanhan linnan tunnelma ja glamour ja ihana puutarha sopivat meille todella hyvin, sillä olemme kumpikin hieman luonnonlapsia.

Miten missin ja mallin häiden järjestely on sujunut? Onko ammatista aiheutnut erityisiä paineita?
– En ole oikeastaan stressanut juurikaan, enkä pitänyt mitään erityisiä dieettejä tai muuta. Moni pohtii että “voi kun susta tulee kaunis morsian”, mutta itse haluan vain näyttää itseltäni ja tärkeintä on päästä naimisiin. Olen ammattini puolesta sovittanut niin monta hääpukua, että oman puvun löytäminen oli ehkä tavallista helpompaa sen takia. Tiesin heti, mitä en halua.

Millainen pukusi on?
– Ei kovin perinteinen, sanoisin että vähän boheemi. 

Onko häillä teemaa?
– Teemana on villipuutarha, mikä sopii myös siihen, että emme ota itseämme liian vakavasti.

Millaista ohjelmaa luvassa? 
– Emme itse tiedä ollenkaan. Se on jätetty kaasojen ja bestmanien tehtäväksi.

Maksavatko perinteiden mukaan morsiamen vanhemmat häät?
– Lähdimme siitä, että meidän pitää itse pystyä hoitamaan budjetti. Mutta muutama vanhempamme on vaatinut päästä maksamaan jotain asioita, ja sen olemme kiitollisina ottaneet vastaan. Onhan budjetti muutamaan kertaan ehtinyt ylittyäkin.

Oliko sinulla polttareita?
– Joo, heti kun tulin Suomeen. Minun piti mennä Missikisojen finaaliin, mutta minut kaapattiinkin polttareihin. Teemana oli maailman pelastaminen ja teimme todella paljon kaikkea. Kävimme ampumaradalla, megazonessa ja Rähinä Recordsin studiossa nauhoittamassa yhden biisin. Seuraavana aamuna meillä oli morsiussauna ja kävimme vanhainkodissa laulamassa ja hakemassa avioliittovinkkejä. Se oli todella liikuttavaa.

Mikä on mielestäsi tärkeintä häissä?
– Monelle ulkoiset puitteet ovat todella tärkeät, mutta minulle on ehdottomasti tärkeintä päästä alttarille ja että lähipiiri on mukana jakamassa sen tapahtuman. Se on hyvä aloitus yhteiselle elämälle.

Mitä vinkkejä antaisit muille tuleville hääpareille? 
– Teeman ottaminen on ollut hyvä ratkaisu. Meillä se on tosiaan villipuutarha ja alateemana seikkailu. Siihen on helppo rakentaa koristeluja ja muita ympärille. Ja yksi mikä on lievittänyt omaa stressiä, on se että mallin töissä olen tavannut upeita ihmisiä jotka järjestävät häitä ammatikseen ja saanut heitä avuksemme. On ihanaa, kun voi luottaa että hyvä porukka kyllä varmasti hoitaa kaikki asiat. Eli osaavia ammattilaisia kannattaa hyödyntää. HÄSA

Menot