Kanta-Häme

Millaista on asua vankilan naapurissa?

Hämeenlinnalla on pitkä historia vankilakaupunkina. Nyt Vankilamuseo haluaisi kerätä kokoelmiinsa kaupunkilaisten muistoja siitä, millaista oli asua lähellä linnaa ja kaupungin keskustaa sijainnutta Hämeen lääninvankilaa.

Keskiviikkona 13. maaliskuuta järjestetään vankila-aiheinen teemailta Vankilamuseolla. Tuota iltaa varten Vankilamuseo haluaisi kerätä muistitietoa niiltä, jotka ovat jotenkin olleet vankilan kanssa tekemisissä.

Vankilamuseon tutkijan Saija Sillanpään mukaan tarkoituksena on selvittää, miltä vankila on vaikuttanut eri-ikäisistä tai eri aikoina.

Kokemuksia kaivatan niin vankilan naapureilta kuin siellä työskennelleiltä ja heidän perheiltäänkin. Myös vankien ja muiden kaupunkilaisten kokemukset ovat arvokkaita.

– Voit itse kertoa pienen tarinan kosketuksestasi vankilaan. Haluamme myös myöhemmin tallentaa joitakin niistä. Kuvia ja tarinoita voi lähettää myös etukäteen tutkijalle, Sillanpää kertoo.

Nykyisin Vankilamuseona toimivan rakennuksen viimeiset vangit siirrettiin uuteen vankilaan Kylmäkoskelle 15.3.1993. (HäSa)

Muistoja Hämeenlinnan lääninvankilasta -teemailta Vankilamuseolla keskiviikkona 13.3. klo 18.

Päivän lehti

4.4.2020