Kanta-Häme Riihimäki

Riihimäen asemanseudun suunnitelmat valmistuivat – Keskiössä veturitallit, Voimala ja uusi monitoimitalo – Katso video

Kaupunginvaltuuston päätöksen jälkeen kaupunki aloittaa asemakaavan valmistelun Jokikylän alueelle.
Väylä-niminen yleissuunnitelmaluonnos oli yksi kolmesta luonnosvaiheen vaihtoehdoista asemanseudulle. Riihimäki julkistaa tänään, miten asemanseutua kehitetään. Kuva: Arkkitehdit LSV / Riihimäen kaupunki
Väylä-niminen yleissuunnitelmaluonnos oli yksi kolmesta luonnosvaiheen vaihtoehdoista asemanseudulle. Kuva: Arkkitehdit LSV / Riihimäen kaupunki

Riihimäen asemanseudun yleissuunnitelma on valmistunut. Suunnitelman keskiössä on veturitallien, Voimalan ja uuden monitoimitalon alue. Asemanseutu sitoo nykyisen keskustan, rautatieaseman ja Peltosaaren alueet yhtenäiseksi kaupunkialueeksi.

– Suunnitelmassa asemanseudusta syntyy elinvoimainen alue, jossa asuminen, työpaikat ja palvelut yhdistyvät. Asemanseudusta muodostuu kaupunkilaisten arjen ja vapaa-ajan kohtaamispaikka. Kaupungin elinvoiman kannalta alueen potentiaalin esiin saaminen on erittäin tärkeää, elinvoimajohtaja Mika Herpiö sanoo.

Palveluverkkoehdotuksen mukaan monitoimitalo rakentuu Peltosaareen aseman tuntumaan vuoteen 2025 mennessä. Alikulun ansiosta radan itäpuolesta tulee osa keskustaa. Monitoimitalo palvelee tulevaisuudessa varhaiskasvatuksen, opetuksen ja kaupungin hallinnon toimipisteenä. Lisäksi taloon on ajateltu liikunta- ja pysäköintitiloja. Veturitallien alueelle ja Voimalaan on suunniteltu palveluja, toimitiloja, hotelli ja ravintola- ja liiketiloja.

5 000 uutta asukasta?

Kaupunki varautuu asemanseudun ja keskustan alueella noin 5 000 asukkaan lisäykseen tulevien vuosikymmenten aikana.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina 27. tammikuuta ja kaupunginvaltuusto maanantaina 3. helmikuuta. Valtuuston päätöksen jälkeen kaupunki aloittaa asemakaavan valmistelun Jokikylän alueelle. Keskustan yleissuunnitelman laatiminen käynnistyy loppuvuodesta 2020.

Aiheesta lisää myöhemmin.

Tässä tallenne tiedotustilaisuudesta:

 

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic