Kanta-Häme

Aulangon puistometsän hurjastelua hillitsevä puomi tulee vasta ensi keväänä

Aulangon puistometsän vanha puomi puretaan ensi keväänä. Uusi puomi asennetaan ennen maisemareitin ja Metsähallituksen tien haarautumista.

Aulangon puistometsän maisemareitillä tapahtui viime toukokuussa kuolonkolari, joka herätti keskustelun liikenneturvallisuudesta kapealla tiellä.

Aluetta hallinnoivasta Metsähallituksesta kerrottiin heinäkuussa, että etenkin nuorten harrastamaa öistä hurjastelua aiotaan suitsia puomilla.

Kenttäpäällikkö Arto Pummila, missä vaiheessa puomisuunnitelma on?

– Tällä hetkellä on käynnissä puomien kilpailutus. Kaikilla toimittajilla on tämä loppuvuosi niin kiireistä, että työ menee joka tapauksessa ensi keväälle. Heti kun routa sulaa, otamme puomin urakoinnin kärkihommiksi.

Milloin se pidetään suljettuna?

– Puomi on kiinni yöajan eli kello 23–06. Puomi tulee uuteen paikkaan Metsähallituksen ja kaupungin rajalle ennen kuin tie haaraantuu vasemmalle ja oikealle. Näin saamme yhdellä puomilla molemmat tiet plokattua. Vanha puomi puretaan pois.

– Otamme uuteen puomiin samalla laskurin. Pääsemme sitten vähän tarkempaan tulokseen meidän kävijälaskennassakin.

Onko puomi riittävä varotoimi? Vuonna 2016 auto ajoi reitiltä päin puuta ja syttyi palamaan.

– Poliisin kanssa tästä käytiin keskustelua, ja puomi rauhoittaa sen yöaikaisen ajelun. Siihen emme pysty vaikuttamaan, miten siellä päivällä hurjastellaan. Toivomme, että ihmiset noudattaisivat nopeusrajoituksia.

Harkitsitteko töyssyjen rakentamista?

– Emme halunneet lähteä töyssyhommaan, koska jos hidasteita laitetaan, niitä pitäisi olla tiheästi. Siellä käy tosi paljon ryhmiä linja-autoilla. Siellä käy maantiepyöräilijöitä, rullaluistelijoita ja rullahiihtäjiä lenkillä. On ihan kiva heille, että on tasainen baana millä mennä.

Kuinka kovaa maisemareitillä ajeltiin viime kesänä?

– Poliisilla oli joitakin havaintoja, että siellä olisi yöaikaan ajettu vähän vauhdikkaammin. HÄSA

Lue myös: Puistometsän tie suljetaan puomilla – yöajelut halutaan lopettaa kuolonkolarin vuoksi