Kanta-Häme

Milloin helpotusta kantakaupungin ok-tonttipulaan?

Kuinka monta omakotitalotonttia on tällä hetkellä myynnissä kantakaupungin alueella, palveluasiantuntija Sirpa Rahikainen?

– Viime viikolla tulleen peruutuksen takia vapaana on yksi tontti Sampo 3:ssa. Meillä ei ole tänä vuonna avattu yhtään isompaa, uutta aluetta. Käytännössä ollaan menty suurin osa vuotta melkein nollalla tontilla.

– Kesällä oli tarjolla Kankaanpään koulun alueelta neljä tonttia ja messualueelta kaksi tonttia. Muutamia tällaisia yksittäisiä tontteja on löydetty.

Mikä kantakaupungin alue tulee myyntiin seuraavaksi ja milloin se tapahtuu?

– Siiri 2:ssa tulee ensimmäisessä vaiheessa hakuun satakunta tonttia, hyvin todennäköisesti ensi keväänä. Ne olisivat tulleet jo tänä vuonna, mutta valituksen takia siitä on uusi kaavahanke menossa. Uudessa kaavassa tie tehdään suoraan 10-tieltä Siiri 2:n alueelle.

– Jos kaikki menee hyvin uuden kaavahankkeen kanssa, se on lainvoimainen tammikuussa. Kunnallistekniikkaa Siiri 2:een rakennetaan varmaan talven aikana. Nämä menee ikävästi vähän päällekkäin.

Kuinka paljon ok-tontteja kysytään?

– Kyllä kysyntää on. Semmoiset 120 henkilöä on jo antaneet yhteystietonsa, että he haluavat hakupaperit, kun Siiri 2:n tontit tulevat hakuun.

Mikä on seuraava uusi kohde Siirin jälkeen?

– Kantakaupunkiin tulee Äikäälän alue, Vanajanlinnan taakse, Katumajärven eteläpäähän. Siellä päästään rakentamaan varmaan vuonna 2014. Tontteja on noin 250, mutta kaikki eivät tule hakuun kerralla.

– Kyllä näitä ok-tontteja tulee, mutta tässä on nyt päässyt syntymään tällainen pieni pullonkaula. (HäSa)