fbpx
Kanta-Häme

Milloin Kanta-Hämeeseen tulee OP:n lääkäriasema?

Finanssitalo OP aikoo laajentaa lääkäripalveluitaan. Suunnitelmissa on avata 13 lääkäriasemaa niihin Manner-Suomen maakuntiin, joihin ei tule Pohjola-ketjun sairaalaa.

OP avasi ensimmäisen sairaalansa Helsinkiin kaksi vuotta sitten, ja elokuussa avautuu myös kantahämäläisiä palveleva sairaala Tampereelle. Kanta-Häme saa lisäksi oman lääkäriaseman.

Milloin Kanta-Hämeeseen tulee OP:n lääkäriasema, terveys- ja hyvinvointiliiketoiminnasta vastaava johtaja Olli Lehtilä?

– Pohjola Lääkäriasemat avataan vuosina 2017-2019. Kanta-Hämeen osalta tarkemmasta avaamisajasta ei ole vielä päätöstä.

Minne lääkäriasema rakennetaan, vai ostetaanko tilat joltain yritykseltä?

– Kartoitamme tarkkoja sijainteja, kohteita ja tiloja parhaillaan. Lopullisia päätöksiä emme ole vielä tehneet. Lähtökohtaisesti suunnitelmissa on orgaaninen kasvu, mutta emme ole sulkeneet yritysostojen mahdollisuutta pois. Nyt käynnissä ei ole kartoituksia yritysostojen varalta, sillä uskomme, että uudenlaisia toimintamalleja on helpompi lähteä rakentamaan puhtaalta pöydältä.

Miten lääkäriasemat erottuvat kilpailevista yksityisistä terveyspalveluista?

– Tavoitteena on hoitoketjun lyhentäminen ja parhaan asiakaskokemuksen tarjoaminen. Olemme halunneet yksinkertaistaa palvelua, eli teemme enemmän yhdellä käynnillä. Samalla pääsee tapaamaan lääkäriä, korvauspalvelu hoituu paikan päällä ja diagnoosi pyritään hoitamaan mahdollisimman pian. HÄSA

Menot