Kanta-Häme

Bio Rex uudistuu: Milloin leffalipun voi jälleen ostaa netistä, toimitusjohtaja Aku Jaakkola?

Bio Rexin toimitusjohtaja Aku Jaakkola ja elokuvateatterin Prime-sali. Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto

Bio Rex -elokuvateatteriketju uudistaa verkkosivujaan. Uudistamisen eli viivästyneen järjestelmävaihdoksen aikana nettipalvelussa ei ole voinut varata paikkoja tai ostaa lippuja. Myös elokuvateatterin Hämeen Sanomiin ilmoittamiin menotietoihin tulee katkos.

Milloin uudet nettisivut otetaan käyttöön, Bio Rexin toimitusjohtaja Aku Jaakkola?

– Vakaa tarkoitus on, että uudet nettisivut saataisiin käyttöön viikonlopuksi, jo perjantaina. Käyttöönotto on kestänyt pidempään kuin mitä etukäteen suunnittelimme. Järjestelmävaihdoksessa on omat vitsauksensa.

Miten uusi järjestelmä palvelee elokuvateatterin asiakasta?

– Siitä tulee aiempaa mobiiliystävällisempi. Vanha versio oli aika kankea esimerkiksi älypuhelimella lippuja varatessa.

– Järjestelmäuudistus ei koske pelkästään verkkokauppaa. Se koskee myös lippukassoja, teatterin tekniikkaa, aulan näyttöjä ja elokuvakopioiden siirtämistä.

Lipun hintaa on nostettu. Nyt normaalilippu on 15,50 euroa ja Prime-lippu 18,50. Vaikuttiko Prime-salin rakentaminen lippujen hinnoitteluun?

– Nostimme kesällä hintoja 50 sentillä. Emme olleet tarkastaneet hintoja muutamaan vuoteen. Siihen vaikutti yleinen kustannusten nousu, ei Prime, joka on vain yksi 39:stä salistamme.

Suoratoistopalvelun saa kuukaudeksi kotiin halvemmalla kuin leffateatterissa yhden lipun. Vaikuttaako se kävijämääriin, vai voiko niitä edes verrata keskenään?

– Eivät ne kilpaile keskenään. Viime vuonna elokuvissa käytiin 8,1 miljoonaa kertaa. Tänä vuonna saatetaan tehdä uusi ennätys. Ihmiset hakevat yhteisiä elämyksiä, aivan kuten musiikkikeikoilla. HäSa

 

Päivän lehti

23.1.2020