Kanta-Häme

Milloin sairaalan info ja puhelinvaihde yhdistyvät?

Tuoreessa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin KantAviisissa kerrotaan, että keskussairaalan infopiste ja puhelinvaihde yhdistyvät.

Milloin näin tapahtuu ja mitä vaikutuksia yhdistymisellä on, sairaanhoitopiirin kehittämispäällikkö Maarit Sihvonen?

– Lähtökohta on asiakaspalvelun parantaminen. Alustavasti on suunniteltu, että osa puhelinvaihteen toiminnasta muuttaa sairaalan aulassa olevaan infopisteeseen syyskuun alussa. Työntekijöille tulisi yhteisiä työtehtäviä ja lisäksi joitakin uusia. Uusia työntekijöitä ei tarvita, mutta ajan myötä, palvelutarpeesta riippuen, eläkkeelle siirtymisten kautta selvittäneen 1-2 työntekijää vähemmällä.

Muuttuvatko aukioloajat?

– Nykyisin infopiste ja puhelinvaihde ovat auki joka päivä kello 7-21. On ajatuksena, että aukioloajat olisivat jatkossa maanantaista perjantaihin kello 7-19 ja viikonloppuisin 8-19, mutta päätöksiä asiasta ei vielä ole. Ensiapupäivystykseen ja synnytysosastolle pääsee toki kellonajasta riippumatta.

Sairaalaan on tulossa myös uusia sähköisiä palveluita. Mitä ja millä aikataululla?

– Sähköisiä palveluita kehitetään, koska asiakkaiden palvelutarpeet muuttuvat. Tarjouspyynnöt sähköisten ilmoittautumisautomaattien hankkimiseksi lähtevät tänä vuonna, eli automaatit tulevat käyttöön ensi vuoden puolella. Esimerkiksi TAYSissa Tampereella kokemukset automaateista ovat olleet hyviä, niitä osaavat käyttää niin nuoret kuin vanhatkin. Kone lukee ajokortista, kelakortista tai sairaalan lähettämästä kirjeestä viivakoodin, joka kuittaa potilaan saapuneeksi sairaalaan.

– Sairaala laajentaa myös nettipalveluitaan. Kilpailutuksen jälkeen ollaan ottamassa käyttöön muun muassa sähköiset esitietolomakkeet.

– Lisäksi käyttöön on tulossa jo mitä ilmeisimmin tämän vuoden puolella takaisinsoittojärjestelmä, jossa potilaan tarvitsee soittaa vain kerran ja sen jälkeen hänelle soitetaan sairaalasta asianomaiselta osastolta useimmiten tunnin sisällä. Järjestelmä on sama kuin Hämeenlinnan terveyskeskusliikelaitoksessa. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic